20 januari 2020 | Dossier: Bedrijfsvoering

Energiebesparing? Ga in gesprek met je verhuurder om samen te investeren

Duurzaam ondernemen: het klinkt mooi, maar ondernemers weten niet altijd goed waar te beginnen met het energiezuiniger maken van de winkel. De campagne ‘Je Verdient Beter!’ van Detalhandel Nederland moet daar verandering in brengen.


In de campagne van Detailhandel Nederland vertellen vier lokale winkeliers over de positieve effecten van het nemen van energiebesparende maatregelen. “We hebben onze winkelcapaciteit verdubbeld, maar we zijn gelijk gebleven met ons energieniveau. Op de lange termijn is het zeker beter voor je portemonnee”, aldus bakker Chris Vreugdenhil uit Maasdijk.

Laat ook verhuurder mee-investeren in energiebesparende maatregelen

“Er verandert veel in retailland en de fysieke winkel moet mee in die veranderingen”, vertelt secretaris Vestigingszaken Tristan Bons van Detailhandel Nederland. Ook het nemen van energiebesparende maatregelen hoort daarbij. We roepen hen vooral ook op om met de verhuurders te gaan praten. Het levert voor beide partijen vaak een win-win situatie op.” Peter van Opijnen, eigenaar van een elektronicawinkel in Leerdam geeft aan dat de verhuurder van zijn pand graag wilde mee-investeren om het winkelpand energiebesparender te maken.

energiebesparing Lees ook:
Zo betaal je minder voor energie

Wet Informatieplicht Energiebesparende Maatregelen

Vorig jaar werd de Wet Informatieplicht Energiebesparende Maatregelen van kracht. Dibevo heeft al eerder aandacht besteed aan het feit dat ook winkeliers die onder de informatieplicht vallen, de benodigde informatie moeten aanleveren.