5 augustus 2011

Opnieuw subsidie beschikbaar voor opleidingen en trainingen

studie en opleiding volgen

Dankzij een subsidieproject van het Europees Sociaal Fonds kunt u weer subsidie aanvragen voor een aantal opleidingen en trainingen. Dit levert een voordeel op van minimaal 35%. De subsidieregeling loopt van 1 augustus 2011 tot en met 31 juli 2012.

Voor wie?

Het ESF-subsidieproject geldt voor alle midden- en kleinbedrijven detailhandel en franchiseondernemers met minder dan 250 medewerkers in dienst. Subsidie is aan te vragen voor ondernemers en medewerkers die een algemene opleiding, BBL-opleiding of branchespecifieke opleiding of training gaan volgen.

Hoe aanvragen?

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel heeft het indienen van een aanvraag zo makkelijk mogelijk gemaakt zodat juist ook kleinere ondernemingen van deze europese subsidie gebruik kunnen maken. Het HBD verzorgt verder alle achterliggende administratie. Daar heeft u dus geen omkijken meer naar. Let wel op: subsidie aanvragen staat los van de inschrijving voor de cursus.

Voorwaarden

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, gelden de volgende voorwaarden:

  • Deelnemers moeten in dienst zijn bij een detailhandelsonderneming;
  • Deelnemers hebben maximaal MBO niveau 4 bij de start van de opleiding.

Bent u van plan om op korte termijn medewerkers op te leiden? Vraag dan zo snel mogelijk subsidie aan, want ‘op is op’. Hier kan het HBD geen invloed op uitoefenen.

Bron: Hoofdbedrijfschap Detailhandel