8 juli 2022 | Dossier: Bedrijfsvoering, Wet- en regelgeving,

Exportkansen na Brexit via het EU-Handelsprogramma

Sinds de Brexit is de export naar het Verenigd Koninkrijk met gemiddeld 20% afgenomen. Kunnen Nederlandse bedrijven die verloren omzet ergens anders terugverdienen? Jazeker. Uit een nieuw onderzoek dat RVO door Ecorys liet uitvoeren blijkt namelijk dat er voor bijna € 80 miljard aan onbenut exportpotentieel ligt voor Nederlandse ondernemers. Zowel binnen de EU als daarbuiten valt volgens het Ecorys-rapport nog een wereld te winnen.

EU-Handelsprogramma

Is jouw bedrijf ook benadeeld door Brexit? Ontdek dan via het EU-Handelsprogramma welke exportkansen er voor jouw bedrijf zijn en hoe je daar gebruik van kunt maken. Het programma biedt gratis ondersteuning bij het verkennen of uitbreiden van kansrijke afzetmarkten in het buitenland. Dat kan bijvoorbeeld ondersteuning zijn in de vorm van een training, maar ook advies bij het bepalen van je handelsstrategie of deelname aan een vakbeurs of handelsmissie. En dus mogelijk een mooiw kans om je internationale netwerk uit te breiden en nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.

Meer informatie

Voor het EU-Handelsprogramma is € 32 miljoen beschikbaar uit de Brexit Adjustment Reserve (BAR). De eerste groep ondernemers is inmiddels toegelaten en van start gegaan met de summer courses en e-learnings. De looptijd van het programma is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden.