04 januari 2016 | Dossier: Ledennieuws

Familie Van Benthem neemt Chico in Assen over

Chico Assen

De ondernemersfamilie Van Benthem uit Vollenhove heeft dieren- en hengelsportspeciaalzaak Chico in Assen overgenomen. De winkel is daarmee de 8ste vestiging van de Dier All-in dierenspeciaalzaakketen die inmiddels alweer 10 jaar bestaat. Medio 2016 wordt de winkel omgebouwd naar de Dier All-in-formule. Daarop vooruitlopend wordt er al in maart een trimsalon geopend in de vestiging. Het assortiment zal nagenoeg gelijk blijven en ook de hengelsportafdeling blijft gehandhaafd.

Geen franchise, maar volledig richten op consument

De overname van Chico zat al langer in de pijplijn: Van Benthem was al jaren in gesprek met eigenaar Jaap Jan Janssen. “We hebben inmiddels besloten met eigen speciaalzaken Dier All-in te laten groeien, dus geen franchise, dan kunnen we ons volledig richten op de consument,” vertelt Henk van Benthem. “We willen onze tijd besteden aan de groei van tevreden klanten in plaats van te groeien in het aantal zaken.”

Kennis en kunde

De Van Benthems weten als geen ander dat een dierenspeciaalzaak meer is dan beleving, sfeer, service en online. Het is kennis en kunde, gecombineerd met expertise van een dierenarts, voedingsdeskundige en gedragsdeskundige. De Dier all-in-formule is daarnaast een belangrijke spil voor verenigingen waar honden en paarden centraal staan. Het concept heeft zich afgelopen 10 jaar bewezen met o.a. een succesvol huismerk hondenvoeding met of zonder abonnement, een bezorgservice en onderhoudsabonnementen voor mensen die zelf hun aquarium niet meer kunnen bijhouden.