7 januari 2020 | Dossier: Ledennieuws,

Feestmaand bij Langhout’s Dierenspeciaalzaak

Langhout’s Dierenspeciaalzaak bestaat 70 jaar en dat vieren de ondernemers en broers Arthur en Mark Figge op 18 januari. Daarvoor hebben ze speciaal de pers benaderd, zodat het bedrijf goed onder de aandacht komt van hun (potentiële) klanten. Want in de jaren dat de broers nu aan het roer staan, hebben ze een goede relatie met de pers opgebouwd.

Drie generaties Langhout's dierenspeciaalzaak

Op 6 januari stond in het Noordhollands Dagblad een uitgebreid artikel over hun bedrijf, compleet met foto’s. “Geweldig toch?”, zegt Arthur. “Ik zag het vanochtend in de krant staan. Het is inderdaad een mooi uitgebreid verhaal over ons 70-jarig bestaan. Ik had de krant een mailtje gestuurd en daar hebben ze op gereageerd. We doen dat wel vaker hoor, de pers mailen als we iets te vertellen hebben over de winkel. Er wordt niet altijd op gereageerd maar nu dus wel.

Vijf jaar geleden met het 65-jarig bestaan stond er iets in de krant en een tijd geleden werd er een mooi artikel geplaatst over het feit dat we een familiebedrijf zijn met zo’n lange historie. En nu dus weer. Mijn schoonmoeder appte me vanochtend vroeg al dat ze inmiddels een heel rijtje artikelen over onze winkel in het geheugen van haar telefoon heeft staan.”

Cartoon van huisdier

Arthur vertelt dat de hele maand januari feestmaand is bij Langhout’s Dierenspeciaalzaak. “Op 18 januari hebben we een dag voor de klanten met leuke acties. Proeverijen van onder andere Carnis en Edgard & Cooper, en er komt een cartoonist tekeningen maken van huisdieren. Daarvoor hoeven de klanten hun kat of kromsnavel niet mee naar de winkel te nemen: hij kan een cartoon maken van een foto.

Maar natuurlijk gaan we er wel vanuit dat er heel wat honden ‘live’ opgetekend zullen worden. Dat is trouwens zo gebeurd: de cartoonist doet er veertien in een uur. Het is wel wat duurder dan de traditionele fotograaf maar wel heel ludiek vonden wij. We hopen dat het de 18e stormloopt!”