19 april 2013 | Dossier:

Finalisten ‘Dierenspeciaalzaak van het jaar 2013’ bekend

Finalisten Dierenspeciaalzaak van het Jaar bekend

De jury van de verkiezing ‘Dierenspeciaalzaak van het Jaar’ selecteerde deze week 6 dierenspeciaalzaken die doordringen tot de finale. Onder voorzitterschap van Martin Gaus werden de beoordelingen van de studenten van Groenhorst Barneveld grondig doorlopen, waaruit vervolgens 6 dierenspeciaalzaken zijn gekozen. Volgende week krijgen zij een bezoek van de jury.

Criteria

Volgens juryvoorzitter Martin Gaus neemt het animo voor de verkiezing ‘Dierenspeciaalzaak van het Jaar’ jaarlijks toe. Ook in de branche begint de verkiezing steeds meer bekendheid te krijgen. Gaus: “Bij het selecteren van de 6 genomineerden hebben we gekeken naar de samenhang van klantvriendelijkheid, kennis en hygiëne. Verder is het belangrijk dat een dierenspeciaalzaak zich onderscheidt van andere door bijvoorbeeld een aanvullende service te bieden zoals een webshop of wasstraat. Ook is het in deze tijden belangrijk dat een dierenspeciaalzaak blijft innoveren. Hierdoor blijft een winkel opvallen in de branche.”

Genomineerden

  • P.J. Hoeben Dierenspeciaalzaak, Haarlem
  • Animal Center, Kaatsheuvel
  • Dobey Scheveningen
  • ’t Dierenparadijs, Zoetermeer (toevallig staat er in het meinummer van het Dibevo-Vakblad een interview met deze ondernemer)
  • Diebo Huisdierwereld, Nieuwegein
  • Dierenspeciaalzaak Wesdijk, Barendrecht

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Brancheparty op zaterdag 4 mei tijdens Animal Event op Event Center Beekse Bergen te Hilvarenbeek.

Juryleden

De jury bestaat uit Martin Gaus (ondernemer), Gertwim de Haas (directeur Groenhorst Barneveld), Kees van Gils (Eigenaar Discus van Gils en winnaar Dierenspeciaalzaak van het jaar 2012) en Manon de Kort (Docent aan HAS Hogeschool).

Bron: Animal Event