13 november 2023

Flamingo Pet Products verhuist naar nieuw kantoor en magazijn in Olen

Het Belgische Flamingo Pet Products heeft zijn intrek genomen in een gloednieuw kantoor en magazijn in Olen. Op de oude locatie in Geel barstte het bedrijf uit zijn voegen. Een verhuizing naar een nieuw, groter gebouw kon dus niet uitblijven. In Olen beslaat Flamingo een terrein van maar liefst 56.000 m², ofwel 11 voetbalvelden groot. 

Flamingo nieuw pand

Het nieuwe pand in Olen omvat een indrukwekkend magazijn van 33.500 m², een mezzanine (tussenverdieping) van 6.300 m² en 4.600 m² aan kantoorruimte verdeeld over 4 niveaus. Daarnaast heeft Flamingo  een palletruimte van circa 62.000 plaatsen operationeel gemaakt om een vlotte logistieke werking te waarborgen. Er zijn 35 laad- en losdocks en 3 sectionale poorten voor een soepele in- en uitstroom van producten. Het geheel is gehuld in een opvallend Flamingo-roze jasje, waardoor het pand niet te missen is!

Flamingo nieuw pand

In lijn met zijn duurzaamheidsambitie heeft Flamingo het dak van het nieuwe pand voorzien van 5.500 zonnepanelen. Daarnaast is er een ruime hoeveelheid laadpalen geïnstalleerd voor werknemers met een plug-in hybride of elektrische auto.

Flamingo levert 8500 accessoires en snacks voor honden, katten, knaagdieren, vogels, kippen, vissen en reptielen aan groothandels, dierenspeciaalzaken, supermarkten, tuincentra, doe-het-zelfzaken, en trimmers in  meer dan 65 landen.

Flamingo nieuw pand