23 augustus 2022 | Dossier: Personeel, Promotie,

Frisse start na de zomer? Volg een cursus of opleiding met het STAP-budget

Vanaf donderdag 1 september 10.00 uur kun je weer tot € 1.000,- STAP-budget aanvragen. In de eerste drie ronden was het STAP-budget al snel vergeven, zorg er dus voor dat je er snel bij bent.

 


Met het STAP-budget wil de overheid je de mogelijkheid bieden om je kennis voordelig bij te spijkeren. Door een nieuwe stap te zetten en je te ontwikkelen tijdens je loopbaan sta je sterker op de arbeidsmarkt. Daarnaast kan een training, cursus of opleiding ook zorgen voor meer kansen, uitdaging, salaris of plezier in je werk. 

Vakbekwaamheid

Wil jij een bewijs van vakbekwaamheid halen voor een bepaalde diergroep? Of je personeel de kans bieden een vakbekwaamheidsdiploma te halen? Bij een aantal opleiders kan je met het STAP-budget tegen extra lage kosten of zelfs kosteloos de opleiding volgen. Kijk op hoewerktnederland.nl om te zien welke opleidingen onder het STAP-budget vallen. 

Zo vraag je STAP-budget aan

Wanneer je een cursus of opleiding hebt gekozen uit het scholingsregister doorloop je 4 stappen:

  1. Meld je aan voor de opleiding of cursus die jij wilt volgen. Dat kan al vóór 1 september. Na jouw aanmelding ontvang je een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.
  2. Ga nu naar het STAP-portaal, vraag een STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs.
  3. Na goedkeuring van UWV wordt het STAP-budget uitbetaald aan de opleider en kun je aan de slag met de cursus of opleiding.
  4. Binnen drie maanden na het afronden van de opleiding, cursus of training controleert het UWV of de scholing is afgerond en of aan alle eisen voor de subsidie is voldaan.