19 mei 2021 | Dossier: Bedrijfsvoering, Klanten,

Ga jij (n)iets doen met online verkoop?

Online winkelen zat al in de lift, maar de coronacrisis zorgde voor zo’n dikke groeispurt dat ondernemers zich beraden hoe ze een graantje (of een taartpunt) van ‘online’ mee kunnen pikken. Sterker nog: online verkoop groeit zo hard, dat je je kunt afvragen wat er gebeurt als je er niets mee doet. Om je online op weg te helpen, heeft MKB-Nederland een website in het leven geroepen waar je kennis en inspiratie kunt opdoen en vouchers kunt downloaden voor gratis advies en begeleiding op maat.

Online meer verkopen

Want waar moet beginnen als startende online ondernemer? Op de website ondernemen.nl/onlinemeerverkopen kun je om te beginnen eerst een scan invullen die aangeeft hoe je er digitaal voor staat en die je vervolgens handvatten geeft voor je e-commerce-strategie. Daarna krijg je gratis toegang tot een groot aanbod van uiteenlopende tools, tips en tricks.

Coaching en training

Als je na de uitkomst van de scan en de beschikbare tools het allemaal toch te compelx vindt, kun je een voucher aanvragen voor kosteloos advies op maat. Je kunt daarvoor kiezen uit coachings- en trainingspakketten ter waarde van maximaal 1000 euro.

Advies, coaching en trainingen worden verzorgd door onafhankelijke marketing- en communicatiebureaus met kennis van de branche en digitalisering, die zijn geselecteerd door MKB-Nederland. In totaal is voor 600.000 euro aan adviesuren beschikbaar.