17 oktober 2017 | Dossier: Bedrijfsvoering, Veiligheid,

Gebruik je verstand met contant: ben jij slimmer dan de slimme kluis?

Hoewel het pinnen steeds meer de overhand krijgt, worden ondernemers nog dagelijks geconfronteerd met grote hoeveelheden contant geld. In de tweede videocampagne Slimme trucs met contant geld ontrafelt goochelaar Roy van Rossum de voordelen van de zogenaamde slimme kluis.


Renate de Vree van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen: “De slimme kluis registreert, controleert en telt de biljetten en bergt ze veilig op. Dagelijks worden de afgestorte biljetten bijgeschreven op de bankrekening van de ondernemer. Dat scheelt ondernemers niet alleen heel veel tijd, maar ook de kans op fouten is minimaal. Wanneer de kluis bijna vol is, komt de waardetransporteur de kluis legen. Geld tellen, sorteren, wegbrengen en afstorten is voor ondernemers verleden tijd. Allemaal stappen waarin fouten kunnen worden gemaakt en waarin ze risico’s lopen.”


De Stichting heeft diverse proeven uitgezet met kleinschalig, professioneel waardetransport in combinatie met slimme kluizen. Ga voor meer informatie naar de website van pinnenzakelijk.nl van goochelaar Roy van Rossum die ondernemers op magische wijze laat kennismaken met de kluis.