6 oktober 2021 | Dossier: Bedrijfsvoering, Personeel,

Geef werknemers met geldzorgen de helpende hand

Het taboe op praten over geldzorgen op de werkvloer is groot. Volgens leidinggevenden begint nog geen kwart van de medewerkers zelf over hun financiële problemen. Samen erover praten vinden zowel werkgevers als werknemers moeilijk en de helft van de leidinggevenden vindt het eigenlijk een privézaak, zo bleek deze week uit onderzoek van het platform Wijzer in geldzaken.

Toch vindt ruim driekwart van de leidinggevenden het belangrijk om werknemers met geldzorgen te helpen. Hetzelfde percentage verwacht dat de baten van die hulp groter zijn dan de kosten. Feit is dat medewerkers met geldzorgen vaker last hebben van stress, slecht slapen en ziekteklachten. Het is als werkgever dus ook in je eigen belang om hen te helpen waar mogelijk. Maar hoe doe je dat?

Herken, bespreek en verwijs

Wijzer in geldzaken is hierover een campagne gestart, die goede tips en tools geeft om het gesprek aan te gaan en signalen bij medewerkers te herkennen. De website www.financieelfittewerknemers.nl biedt hiervoor alle nodige informatie, tips en tools, webinars en veel praktijkvoorbeelden.