6 oktober 2021 | Dossier: Bedrijfsvoering, Marktinformatie,

NLInvesteert maakt financiering bereikbaar voor ondernemers

Financiering verkrijgen bij de bank is voor veel ondernemers een uitdaging. Wil je uitbreiden of investeren na het moeilijke afgelopen jaar maar loop je tegen problemen aan? Misschien heeft NLInvesteert een oplossing voor jou. NLInvesteert maakt financiering bereikbaar voor ondernemers door verschillende financieringsvormen te combineren tot een cofinanciering.


Dit betekent dat naast de traditionele lening bij de bank alternatieve financieringsmogelijkheden worden aangetrokken om een totale financiering mogelijk te maken. Stelregel is wel: de financiering die je via de bank kan krijgen heeft voorrang. Bij een bank lenen is namelijk nog steeds de meest voordelige vorm van financieren.

Hoe werkt cofinanciering?

NLInvesteert trekt gelden aan via investeerders uit regionale netwerken en vanuit hun eigen bestand van lokale investeerders. Een investering wordt gedaan in de vorm van een lening en/of aandelenkapitaal. De bijdragen van de investeerders worden gecombineerd met financiering die mogelijk wordt gemaakt door banken, regionale overheden, kredietunies en crowdfunders. Dit bij elkaar maakt de financiering compleet. Meer weten? Bekijk de website.

Gratis MKB Diagnosetool

Een andere manier om financiering rond te krijgen is de MKB Diagnosetool. We schreven daar al eerder over. Wanneer je de scan invult, krijg je behalve een onderbouwd adviesrapport ook concrete begeleiding aangeboden in de vorm van een persoonlijk adviesgesprek, training, coaching, tools en inspiratie.