22 september 2020 | Dossier: Ledennieuws,

Ondanks corona toch honderden teckels op NL dag van de teckel

Voor de zevende keer op rij organiseerde dierenspeciaalzaakondernemer Patricia Tjepkema van ’t Dierenparadijs uit Zoetermeer De Nederlandse dag van de teckel. Door coronatijd niet in mei, maar in september. Ondanks dat er dit jaar geen bezoekers uit België en Duitsland waren, trok de dag toch honderden teckels vanuit heel Nederland naar Zoetermeer.

De Nederlandse dag van de teckel

Er werden een aantal activiteiten van de agenda geschrapt, zoals de groepswandeling, het fotomoment en de workshops en demonstraties. Toch was er geen enkele reden voor de baasjes en de teckels om zich te vervelen. 

Teckels spelen tijdens Teckeldag

Zo was er een teckelbraderie met allerlei producten voor de teckels en hun baasjes, een teckelspeeltuin, diverse proeverijen en teckels konden hun nagels laten knippen. Ook haakten diverse andere ondernemers aan. Er was teckelijs verkrijgbaar voor de teckels en voor hun baasjes was er speciaal teckelgebak en koekjes voor bij de koffie. Bakkerij Ammerlaan verkocht heerlijke broodjes.

Teckeldag volop activiteiten

Door de uitbreiding van de evenementruimte was het goed te doen om de regels van het RIVM op te volgen. Team handhaving was hier zeer tevreden over.