14 juni 2021 | Dossier: Bedrijfsvoering, Promotie,

Gratis Dierbaar-keurmerk voor 5 hondenuitlaatservices in Dierbaar-pilot

Dibevo start een Dierbaar-certificeringspilot met 5 hondenuitlaatservices. Deze HUSsen worden op kosten van Dibevo getoetst voor het Dierbaar-keurmerk. Iedere HUS in Nederland komt in aanmerking voor deze pilot. Geïnteresseerd? Meld je dan snel aan, want voor deze pilot geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Hondenuitlaatservice

Hondenuitlaatservices (HUSsen) zijn een heuse ‘groeisector’ geworden. Volgens de Kamer van Koophandel is het aantal hondenuitlaatservices in Nederland  in 5 jaar tijd met bijna 52% gestegen. In 2016 waren er nog 941 uitlaatservices actief; nu zijn er dat 1428. Tel daarbij op dat het aantal honden is gestegen tot 1,9 miljoen en je snapt dat er inmiddels heel veel HUS-busjes met honden rondrijden. Door de wildgroei aan uitlaatservices weten hondenbezitters vaak niet bij welke HUS ze hun viervoeter in vertrouwen kunnen achterlaten.

Hondenuitlaatservices in Nederland (2016-2021)
Aantal hondenuitlaatservices in Nederland (2016-2021) | (Bron: KVK Handelsregister)

Kaf van het koren

Huisdiereigenaren die hun viervoeter in handen geven van een huisdierenprofessional, willen maar één ding: dat hun dier op alle fronten werkelijk niets te kort komt en dat het in een veilige omgeving verblijft. Nu kunnen mensen afgaan op reviews en ‘van horen zeggen’, maar wat zou het betekenen voor je klanten als je echt kunt bewijzen dat je deskundig bent, werkt volgens vaste protocollen en rondrijdt met een veilig vervoermiddel.

Dat bewijs kun je leveren met het Dierbaar-keurmerk voor hondenuitlaatservices. Iedere hondenbezitter die het Dierbaar-keurmerk op je bus, op je website of in je e-mail ziet, weet dat hij te maken heeft met een deskundige HUS waar zijn huisdier veilig is.

Gebieden alleen toegankelijk met Dierbaar-keurmerk

Een ander voordeel van het Dierbaar-keurmerk is dat het je kan helpen om toegang te krijgen tot bepaalde uitlaatgebieden. Sommige recreatiegebieden hebben al vergevorderde plannen dat alleen HUSsen met een Dierbaar-certificaat in aanmerking komen voor een vergunning om de bedrijfsactiviteit in dat gebied voort te zetten.

Een voorbeeld waar zo’n restrictie gaat gelden, is het recreatiegebied van Groenalliantie Midden-Holland. Per 1 januari 2022 moet je in bezit zijn van het Dierbaar-keurmerk om honden in dat gebied uit te laten.

Gratis certificering voor de eerste 5 aanmelders

Op zondag 11 juli vindt de Dierbaar-keuringsdag voor hondenuitlaatservices plaats. Aanmelden voor deze keuringsdag kan tot 30 juni 2021, maar als je mee wilt dingen naar de gratis Dierbaar-certificering, dan is het aan te raden om pijlsnel te reageren. Alleen de eerste 5 aanmelders komen in aanmerking voor het gratis Dierbaar-keurmerk.

Hoe ziet de Dierbaar-keuringsdag eruit?

Je arriveert op de Dierbaar-keuringsdag met je HUS-bus en alle gevraagde documenten en protocollen. De Dierbaar-inspecteur zal iedere deelnemende hondenuitlaatservice afzonderlijk inspecteren. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zullen vanaf 10.00 uur de keuringsmomenten worden ingepland.

Check de vijf stappen naar het Dierbaar-keurmerk en meld je aan!

Goed om te weten: kom tijdens de keuringsdag niet met een bus vol met HUS-honden! Jouw eigen brave hond(en) is/zijn natuurlijk wel van harte welkom.