Dierbaar-keurmerk voor hondenuitlaatservices

Stap 1: bestudeer de norm

De norm is een overzicht van eisen en voorwaarden waar je bedrijf aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor het Dierbaarcertifcaat. Deze norm is vastgesteld door de Commissie van Deskundigen.

Download de norm voor hondenuitlaatservices

Stap 2: doe de zelftest

De zelftest is een checklist waarmee je in grote lijnen kunt nagaan of je voldoet aan de certificeringseisen. Je ziet dan ook meteen wat je nog moet doen om voor certificering in aanmerking te komen.

Download de zelftest

Stap 3: check de aandachtspunten

Check de aandachtspunten die uit de zelftest naar voren zijn gekomen. Documenten en protocollen nog niet helemaal op orde? Bekijk dan de modeldocumenten en -protocollen voor hondenuitlaatservices en vul deze naar jouw situatie in.

Download modeldocumenten en -protocollen

Stap 4: keurmerk aanvragen

Voldoe je aan alle certificeringseisen en is alles in orde? Vraag dan het Dierbaar-keurmerk aan.

Dierbaar-keurmerk aanvragen


Stap 5: je ontvangt een uitnodiging voor een keuringsdag

De datum van de eerstvolgende keuringsdag is nog niet bekend.

Hoera, gecertificeerd!

Ben je goed door de inspectie gekomen? Dan mag je jezelf vanaf nu voor een duur van 2 jaar een Dierbaar-gecertificeerd bedrijf noemen! Je krijgt een certificaat, een sticker voor op je bus, promotiemateriaal en Dibevo-leden krijgen een vermelding op Huisdierenspecialist.nl.

Promotie

Geen onbelangrijke stap: laat op alle mogelijke manieren weten dat je in het bezit bent van het Dierbaar-keurmerk. Natuurlijk helpen wij je daarbij! Zodra je gecertificeerd bent, krijg je van het Dierbaar-team een mail met het communicatiepakket erin. Hiermee heb jij de eerste stap naar promotie van je Dierbaar-keurmerk gezet.

Kosten Dierbaar-keurmerk

Dierbaar heeft geen winstoogmerk. Alle tarieven zijn louter kostendekkend.

  Standaardtarief Tarief voor Dibevo-leden
Kosten Dierbaar-keuringsdag* € 275 € 225

Kijk voor een compleet overzicht van alle kosten op het Tarievenblad Dierbaar-certificering.

* Heeft Dibevo meerdere signalen van belanghebbenden ontvangen dat een Dierbaar-gecertificeerde hondenuitlaatservice in de dagelijkse praktijk niet voldoet aan de norm, dan kom je in aanmerking voor een herkeuring. Tijdens de herkeuring loopt de inspecteur een dagdeel met je mee en zal opnieuw de inspectie uitvoeren. Een herkeuring kost €500,- voor niet-leden en €375,- voor leden.