Certipet is nu: Dierbaar

Sinds 1 september 2021 is Stichting Certipet opgeheven en is het keurmerk verdergegaan als ‘Dierbaar’. Dat betekent niet dat er iets aan de werkwijze, de criteria of de manier van beoordelen is veranderd, maar dat de accreditatie van diergedragstherapeuten is ondergebracht bij het Dierbaar-keurmerk. Naast dierenspeciaalzaken, dierenpensions, trimsalons en tuincentra zijn nu ook professionele diergedragstherapeuten te herkennen aan het Dierbaar-logo.

Op deze pagina vind je:
informatie voor gedragstherapeuten
informatie voor diereigenaren
informatie voor dierenartsen

Van Certipet naar Dierbaar

Informatie voor diereigenaren

Gedragsproblemen met je huisdier kunnen leiden tot lastige en soms onhoudbare situaties: een agressieve hond op straat, een kat die heel het huis onder plast, een verenplukkende papegaai of een kribbebijtend paard. Soms is zelfs het hele gezinsleven ontregeld. Gedragsproblemen leiden maar al te vaak tot afstand, asielverblijf en herplaatsing, en uiteindelijk kan het zelfs tot euthanasie leiden.

Steeds meer diereigenaren zijn op zoek naar een oplossing voor het gedragsprobleem van hun (huis)dier en steeds meer mensen vragen daarbij hulp. Maar waar vind je nu professionele hulp? Wie is goed geschoold en gekwalificeerd om op een professionele wijze de gedragsproblemen bij je huisdier op te lossen?

Kat

In Nederland is ‘diergedragstherapeut’ een zogenoemd ‘vrij beroep’. Dat betekent dat iedereen zich diergedragstherapeut kan noemen, ongeacht opleiding, kennis, ervaring en vaardigheden. Bij een diergedragstherapeut met het Dierbaar-keurmerk weet je zeker dat je te maken hebt met een goed geschoolde professional die voldoet aan de strenge eisen van het Dierbaar-keurmerk. Kortom: je huisdier is in goede handen.

Consulten door gedragstherapeuten met het Dierbaar-keurmerk worden (gedeeltelijk en afhankelijk van het pakket dat je hebt afgesloten) vergoed door dierverzekeraars als Petplan, Reaal Dier&Zorg en OHRA.

Zoek een Dierbaar-gedragstherapeut
Informatie voor gedragstherapeuten

In Nederland is het beroep van diergedragstherapeut een zogenoemd ‘vrij beroep’. Dit betekent dat iedereen zich diergedragstherapeut kan noemen, ongeacht opleiding, kennis en ervaring. Dat is slecht voor dierenwelzijn en vervelend voor jou, als professioneel diergedragstherapeut

Hond en kat

Het Dierbaar-keurmerk geeft je toegang tot een professioneel netwerk. Dit levert voordelen op zoals doorverwijzingen door derden, herkenbaarheid voor dierziektekostenverzekeraars, dierenartsen en diereigenaren, en gezamenlijke studiedagen. Consulten door gedragstherapeuten met het Dierbaar-keurmerk worden (gedeeltelijk en afhankelijk van het pakket) vergoed door dierverzekeraars als Petplan, Reaal Dier&Zorg en OHRA.

Wil je meer informatie over het Dierbaar-keurmerk voor diergedragstherapeuten? In het Dibevo Kenniscentrum lees je wat de eisen zijn en hoe de aanvraag in zijn werk gaat.

Naar het Dibevo Kenniscentrum
Informatie voor dierenartsen

Wat kan een Dierbaar-geaccrediteerde diergedragstherapeut voor jouw kliniek betekenen? In Nederland is het beroep van diergedragstherapeut een zogenoemd ‘vrij beroep’. Dit betekent dat iedereen zich diergedragstherapeut kan noemen, ongeacht opleiding, kennis en ervaring. Dat is een probleem voor diereigenaren, maar ook voor jou als doorverwijzend dierenarts. Je wilt immers zeker zijn van kwaliteit wanneer je een van je klanten doorverwijst voor gedragsadvies.

Het Dierbaar-keurmerk maakt kwaliteit herkenbaar en accrediteert gedragstherapeuten voor honden, katten, paarden en overige diersoorten. Ben je op zoek naar een diergedragstherapeut waarnaar je met een gerust hart kunt doorverwijzen? Kies dan voor een Dierbaar-geaccrediteerde professional.

Consulten door gedragstherapeuten met het Dierbaar-keurmerk worden (gedeeltelijk en afhankelijk van het pakket) vergoed door dierverzekeraars als Petplan, Reaal Dier&Zorg en OHRA.

Zoek een Dierbaar-gedragstherapeut