Ik ben student en ik zoek…

Elke dag ontvangt Dibevo vele verzoeken van studenten. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een scriptie over de huisdierenbranche, een onderzoek of het opzetten van een proefonderneming.

Vaak zijn de vragen zo specifiek dat we daar niet direct of geen antwoord op hebben. Niet omdat we dat niet willen, maar omdat de cijfers simpelweg niet beschikbaar zijn of omdat het cijfers betreft die wij voor eigen gebruik beschikbaar hebben gekregen en daarom niet mogen publiceren. Toch willen wij je graag op weg helpen met de vragen die wij wel kunnen beantwoorden.

Branchecijfers

In de rubriek  ‘Marktinformatie’ op deze website vind je cijfermateriaal in de gezelschapsdierenbranche. Op de StatLine-website van het Centraal Bureau voor de Statistiek kun je zelf tabellen en grafieken over uiteenlopende onderwerpen samenstellen. Alle StatLine-informatie is gratis en gemakkelijk te printen en te downloaden.

Opzet van een fictief bedrijf

Veel studenten krijgen als opdracht een fictieve onderneming op te zetten met alles wat daarbij hoort. Echt of niet; veel informatie over het starten van een dierenspeciaalzaak vind je in de brochure ‘Starten als detaillist in de gezelschapsdierenbranche’. Daarnaast bevat de brochure handige informatie over de gezelschapsdierenbranche en starterstips van ondernemers.

Om de vestigingslocatie van je fictieve bedrijf te bepalen, is de brochure ‘Ruimte voor ondernemerschap in de Dibevo-sector’ een goed aanknopingspunt. Aan de hand van zeven typen winkels beschrijft dit rapport de toekomstige ontwikkelingen, kansen en bedreigingen en de daarbij benodigde locatie per type winkel.

Informatie over dieren

Dibevo is een brancheorganisatie voor ondernemers. Voor (consumenten)informatie over huisdieren en dierverzorging verwijzen we je graag naar de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG). Het LICG heeft voor vrijwel alle populaire huisdieren een bijsluiter beschikbaar.

Meer informatie

Andere informatie nodig? Deze website staat bol van informatie over ondernemen in de gezelschapsdierenbranche. Vergeet daarbij niet de nieuwsrubriek door te lopen. Kun je toch niet vinden wat je zoekt? Probeer het eens met de zoekfunctie (in de rechterbovenhoek) van de site.