Ik ben student en ik zoek…

Jij wist ongetwijfeld altijd al dat je ‘iets met dieren’ wilde doen. Zo belandde je al snel in de schoolbanken van een dieropleiding. Daar zit je dan met je goede gedrag. Blijk je ineens na te moeten denken over hoe je van je hobby daadwerkelijk je beroep gaat maken. Lastig? Relax, want wij helpen je kiezen!


Deze pagina staat ramvol video’s die jou antwoord geven op vragen waarvan je niet wist dat je ze had, zoals: 

 • Ondernemen in de huisdierenbranche is kapot saai. Ja, toch?
 • Kan ik dat vervelende menswezen in de winkel niet gewoon negeren?
 • Gaan dierenwelzijn en geld verdienen eigenlijk wel samen?
 • Kan ik ook af en toe ‘nee’ verkopen?
 • Hoezo praat je tijdens het gamen over konijnen?
 • … en nog veel meer. Leun daarom lekker achterover en klikken maar!

  #1 Wat maakt werken in een dierenspeciaalzaak zo leuk?

  Voor sommigen is werken in een dierenspeciaalzaak al heel bijzonder, maar stel je nu eens voor dat je je éigen dierenspeciaalzaak hebt. Dat klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar is dat ook zo? Dibevo zoekt het uit voor je!


  #2 - Hoe is het om je eigen hondenpension te hebben?

  Hoe is het om je eigen hondenpension te hebben? Is het allemaal echt zo mooi als het lijkt? Dibevo zoekt uit!


  #3 Hoe adviseer je de consument het juiste dier?

  Als iemand een huisdier zoekt wil je natuurlijk een huisdier adviseren dat bij diegene past, maar andersom wil je natuurlijk ook dat het baasje bij het dier past. Maar hoe doe je dat nou? Hoe adviseer je de klant een passend huisdier? Dibevo zoekt het voor je uit!


  #4 - Hoe zorg je ervoor dat je dieren vrolijk zijn?

  Als je met dieren werkt wil je dat het goed met ze gaat. Anders lopen de klanten natuurlijk ook weg. Maar waar let je dan op? Hoe zorg je voor gezonde en vrolijke dieren? Dibevo zoekt uit!  #5 - Hoe bepaal je welke producten je in de winkel legt?

  Zoveel dieren, zoveel producten en zoveel mensen. En dus ook heel veel wensen. Hoe bepaal je nu als ondernemer welke producten je in de winkel legt? Dibevo zoekt uit!


  #6 - Hoe ga je om met dieren en klanten?

  De klant is koning zeggen ze wel eens. Oftewel, we doen alles om te klant tevreden te houden. Maar kan dat wel als je ook naar het belang van de dieren wilt kijken? Hoe ga je dan om met klanten? Dibevo zoekt uit!


  #7 - Gaan dierenwelzijn en geld verdienen samen?

  Als eigenaar van een dierenspeciaalzaak is dierenwelzijn ontzettend belangrijk, maar tegelijkertijd wil je natuurlijk ook een goede boterham verdienen. Kan dat wel allebei? Zo ja, hoe dan? Dibevo zoekt uit!


  #8 - Wat levert een hondenpension je op?

  De kosten van het pand, je personeel, pensioen opbouwen, gas, water en licht betalen, maar je wilt natuurlijk zelf ook wat kunnen verdienen. Wat leert het nou eigenlijk op, zo'n hondenpension? Dibevo zoekt uit!  Ondernemers aan het woord over trends en ontwikkelingen

  Elke twee jaar vindt de Dibevo-Vakbeurs plaats, het belangrijkste vakevent voor huisdierprofessionals in Nederland. Op 10 en 11 oktober 2021 spraken we verschillende ondernemers in de branche over de trends en ontwikkelingen in de branche. Zij gaven antwoord op vragen als:

  • Kun je de trends die je op deze beurs ziet, toepassen in je winkel? 
  • Wat is je visie op duurzaamheid?
  • Wat vind je nou zo leuk aan jouw werk?
  • Heb je tips voor studenten in deze branche?   Branchecijfers

  Cijfers over het aantal huisdieren in Nederland en andere wetenswaardigheden over voeding en dierbenodigdheden vind je op deze pagina

  Verder kun je zelf op de StatLine-website van het Centraal Bureau voor de Statistiek tabellen en grafieken over uiteenlopende onderwerpen samenstellen. Alle StatLine-informatie is gratis en gemakkelijk te printen en te downloaden.

  Informatie over dieren

  Dibevo is een brancheorganisatie voor ondernemers. Voor (consumenten)informatie over huisdieren en dierverzorging verwijzen we je graag naar de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG). Het LICG heeft voor vrijwel alle populaire huisdieren een bijsluiter beschikbaar.

  Meer informatie

  Deze website staat bol van informatie over ondernemen in de gezelschapsdierenbranche. Vergeet daarbij niet de nieuwsrubriek door te lopen. Kun je toch niet vinden wat je zoekt? Probeer het eens met de zoekfunctie (in de rechterbovenhoek) van de site.