29 mei 2018 | Dossier: Ledennieuws,

Heems sinds 1822 wordt zonne-energiecentrale

Dierenspeciaalzaak ‘Heems sinds 1822’ stelt zijn dak ter beschikking voor de energie-coöperatie ‘Zon op Heemstede’. Heems is de tweede onderneming in Heemstede die als zonne-energiecentrale gaat fungeren voor inwoners van het dorp. Op het dak komen zeker 250 zonnepanelen te liggen.

Heems sinds 1822 wordt zonne-energiecentrale

Na het lezen van een artikel in het Haarlems Dagblad over zonnepanelen op bedrijfspanden van de coöperatie ‘Zon op Heemstede’  hebben Jos en Frans Heems contact gezocht met de organisatie om daar meer informatie over in te winnen. De enthousiaste reactie van Egbert Dijkstra en Dick van Zadelhoff van ‘Zon op Heemstede’ maakte de keuze voor de ondernemers niet moeilijk.

‘Zon op Heemstede’ legt zonnepanelen op andermans dak. De stroom die wordt opgewekt wordt via één van de partners verrekend met de jaarlijkse energierekening. Echte groene stroom tegen een zeer gunstige financieel voordeel, voor én door inwoners uit Heemstede. “Wij zijn blij dat we met onze winkel een geschikt dak hebben om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de opwekking en het gebruik van duurzame en schone energie; energie afkomstig uit ons eigen dorp Heemstede”, aldus dierenspeciaalzaakondernemer Heems.

Energiezuinige maatregelen

In het energiezuinige pand heeft Heems sinds 1822 al verschillende maatregelen genomen om een duurzame onderneming te worden. Onder andere door een zeer goede isolatie, gebruik van ledverlichting, recirculerende luchtverwarming en energiezuinige aquariumpompen.


Ben je lid van Dibevo en heb je ook nieuws of een nieuwtje te melden (verhuizing, open dag, jubileum, leuke activiteit, enz.)? Stuur dan je nieuws plus mooie foto’s naar redactie@dibevo.nl.