14 maart 2013 | Dossier:

Is uw gemeente MKB-vriendelijk genoeg?

De gemeente heeft veel invloed op uw bedrijfsvoering. Het is dan ook zaak dat gemeenten beleid voeren waardoor juist u de ruimte krijgt om te ondernemen! Heeft u goed contact met uw gemeente of is de gemeente juist een blok aan uw been?

Ondernemersklimaat

Gemeenten realiseren zich niet altijd wat de impact is van hun beleid op uw bedrijf. Denk daarbij aan regeldruk, bereikbaarheid, diverse heffingen en aanbestedingsbeleid. Gemeenten moeten zich realiseren dat u, als ondernemer, van groot belang bent voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid. Daarom reikt MKB-Nederland ook dit jaar, voor de derde keer, de prijs uit aan de gemeente met het beste ondernemersklimaat.

Uw stem telt!

De verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland kunt u zien als een stimulans voor gemeenten om zich meer in te spannen voor ondernemers. Voor u dus! Breng uw stem uit en geef aan hoe mkb-vriendelijk het beleid van uw gemeente is.

Het invullen van de vragenlijst kost u niet meer dan 5 minuten. De resultaten van deze verkiezing maakt MKB-Nederland medio 2013 bekend.

Bron: MKB-Nederland