19 december 2018 | Dossier: Marktinformatie

Hoe zijn honden en katten verzekerd?

Deze maand gaan naar schatting 900.000 Nederlanders veranderen van ziekenkostenverzekeraar. Hiervoor wordt de eigen ziekenkostenverzekering heroverwogen en moeten keuzes worden gemaakt over aanvullende modules en het eigen risico. Maar hoe gaan Nederlanders om met de zorgverzekering van hun huisdier? Huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg bracht in kaart hoe Nederlanders hun hond of kat hebben verzekerd.

Kitten kerstsfeer verzekering

Uit een vergelijking tussen de humane zorgcijfers en de recente polissen van marktleider Reaal Dier & Zorg, is te concluderen dat eigenaren hun huisdier bijna net zo goed verzekeren tegen ziektekosten als zichzelf. Dat blijkt vooral uit de keuze van het vrijwillige eigen risico. Bij de humane zorgverzekering kiest 13% voor een vrijwillig eigen risico variërend van € 100,- tot € 500. Bij de huisdierverzekering kiest 16% van de eigenaren voor een vrijwillig eigen risico van € 100,-, 22% kiest voor € 150,-.

Aanvullende dekking Gebit populair

Cynthia Jensma, manager Reaal Dier & Zorg: “Bij de huisdierverzekering zijn net als bij de humane zorgverzekering, aanvullende dekkingen populair. Van de huisdiereigenaren kiest 46% ervoor om de basisdekking uit te breiden met een aanvullende dekking. De aanvullende dekking ‘Gebit’ is met 37% de populairste aanvullende dekking bij de huisdierverzekering. Bij humaan heeft 84% één of meer aanvullende dekking. De dekking ‘Tandheelkunde’ is bij humaan ook het populairst (44,8%).”

Foto: Jeffrey Buchbinder/Unsplash