15 februari 2022

Hofman Animal Care: stokje gaat over naar nieuwe generatie

Het is nu echt officieel: Gerbert Hofman heeft het stokje overgedragen aan zoon Arjan die al sinds 1999 werkzaam is binnen Hofman Animal Care, waarvan de laatste jaren als directeur.

Hofman Animal Care tijdens een open dag in november
Vier maanden voor de coronacrisis organiseerde Hofman Animal Care een open huis in het nieuwe pand in Enter.

Hofman Animal Care werd 35 jaar geleden door Gerbert en zijn vrouw opgericht en werd al snel een begrip in de regio. Door de jaren heen is Hofman uitgegroeid tot een familiebedrijf met ruim 70 medewerkers, en levert het 8.000 producten voor vrijwel alle diersoorten die naar meer dan 40 landen worden geëxporteerd. En die groei kost ruimte. Daarom verhuisde het bedrijf in 2019 naar een nieuwbouwpand in Enter dat ruim 3 keer zo groot is dan het oude pand.

Alles in-house

Arjan Hofman: “Doordat wij alles in-house kunnen regelen, gaat het productieproces sneller en kunnen wij altijd direct inspelen op de vraag van de klant. Denk hierbij aan het hele logistieke gedeelte, het zelf ontwerpen van etiketten, verpakkingen en advertenties tot en met een uitgebreide kwaliteitscontrole en alles wat daaromheen moet gebeuren.”

Vader Gerbert blijft voorlopig werkzaam als Arjan’s belangrijkste adviseur en zal dan ook nog dagelijks te vinden zijn op het hoofdkantoor in Enter. Gerbert: “Mijn vrouw en ik hebben het bedrijf destijds groot gemaakt, nu is het tijd dat de nieuwe generatie het stokje overneemt.”