24 april 2015 | Dossier:

Hond gebruikt het liefst zijn neus

Open dag Dierenhotel De Hamert

Samen met je hond op speurtocht, want dat is wat hij het liefste doet: zijn neus gebruiken! De speurgroep van Dierenhotel De Hamert geeft een demonstratie van zo'n speurtocht tijdens de open dag op zondag 3 mei.

Ook wordt er deze middag aandacht gegeven aan een positieve manier van hondentraining: de clickertraining. In korte tijd leren honden ontzettend veel door positieve bekrachtiging. De training vindt plaats in kleine groepen en de nadruk ligt op de individuele begeleiding.

Is het met het gedrag van het huisdier tip top in orde dan wil het oog natuurlijk ook wat. In de trimsalon komt alles over de uiterlijke verzorging van hond en kat aan bod.

Verder mag elke bezoeker een kijkje komen nemen in het dierenhotel dat in 1997 is gestart en net een flinke opknapbeurt heeft gehad. Zowel honden en katten als cavia’s en konijnen kunnen genieten van een vakantie bij Dierenhotel De Hamert. Aan de kinderen is op deze dag ook gedacht. Zij kunnen hun favoriete huisdieren knutselen of zich laten schminken.

De open dag bij Dierenhotel De Hamert is van 13.00 uur tot 16.00 uur.