25 oktober 2012

IBAN/SEPA Voorlichtingsbijeenkomst: wat staat u te wachten?

Dibevo-leden welkom bij voorlichtingsbijeenkomst over IBAN en SEPA

Wat staat ondernemers te wachten bij de invoering van het nieuwe betalingsverkeer IBAN en SEPA? Welke aanpassingen zijn nodig en hoe kan het zo efficiënt mogelijk worden aangepakt? MKB-Nederland en VNO-NCW organiseren samen met De Nederlandsche Bank drie voorlichtingsbijeenkomsten over deze belangrijke verandering in het betalingsverkeer waar iedereen mee te maken krijgt.

De voorlichtingsbijeenkomsten vinden plaats in november 2012. Voor meer informatie, het programma en aanmelden kunt u terecht op de website van MKB-Nederland.

Single Euro Payments Area (SEPA)

Nederland is op weg naar de gezamenlijke Europese betaalmarkt waar we overal op dezelfde manier kunnen betalen: de Single Euro Payments Area (SEPA). Dat raakt iedere ondernemer. Vergeleken met ondernemers in de omringende landen, lopen Nederlandse ondernemers achter met de voorbereiding op betalen met IBAN en met SEPA-betaalproducten. Als dat niet wordt ingelopen ontstaat vrijwel zeker medio volgend jaar een dure “file”.

Met als uiterste consequentie dat per 1 februari 2014 niet langer kan worden betaald of geld kan worden ontvangen. Vanaf die datum werken nationale betaalproducten als girale overmaking en acceptgiro namelijk niet meer en is één interne markt voor betalingsverkeer in Europa een feit.

Bron: MKB-Nederland