10 maart 2016 | Dossier: Ledennieuws,

In memoriam Ben de Boon

Ben de Boon - Gebr. de BoonEen van onze meest markante leden, Ben de Boon, is niet meer. Een gemis voor de branche. De laatste jaren niet meer echt actief in zijn bedrijf maar nog lang niet uit ons hart.

Ooit begonnen met de verkoop van goudvissen en waterpest, groeide het bedrijf al snel uit naar een brede groothandel. Een groothandel die in de branche een heel bijzondere plek verwierf. Al was het maar door de twee eigenschappen die Ben kenmerkten. Als mens een echte mensenmens, lang voordat dit woord bestond. Als ondernemer zo verstandig om heel goede mensen om zich heen te verzamelen. Iets dat nu in elk managementboek staat, maar in zijn tijd een onbekend fenomeen. Kortom, hij was zijn tijd ver vooruit.

Het leven heeft hem niet onberoerd gelaten. In de familiesfeer ging lang niet alles even gemakkelijk. Maar, ook een sterke karakter eigenschap van hem, hij wist altijd weer een manier te vinden om er mee om te gaan.

Daarom, een heel bijzonder mens is niet meer. Ik zal hem missen en wens zijn familie maar ook het hele De Boon-bedrijfsteam alle kracht toe dit verlies te dragen.

Joost Th. de Jongh,
voorzitter Dibevo