26 januari 2021 | Dossier: Evenementen,

Interzoo 2021 wordt digitale beurs; Zoomark vervroegd naar dit jaar

Beurzen plannen in coronatijd is geen sinecure. Door de gevolgen en onzekerheden die de coronacrisis met zich meebrengt, hebben de organisatoren van Interzoo en Zoomark besloten hun beurskalender opnieuw om te gooien.

Nieuwe data Interzoo en Zoomark

Interzoo wordt nog steeds gehouden van 1 tot en met 4 juni 2021, maar dan als een volledig digitaal evenement. Zoomark International zou aanvankelijk plaatsvinden in mei 2022, maar is nu naar voren gehaald en staat nu in november van dit jaar op de agenda. In mei 2022 keert Interzoo weer terug als een fysiek te bezoeken vakbeurs die ook dan in Neurenberg zal worden gehouden. Daarmee is ook de oorspronkelijke planning van de beurzen weer op het oude niveau: Zoomark International in de oneven jaren en Interzoo in de even jaren.

Digitale Interzoo

Voor de Interzoo van dit jaar heeft organisator WZF een digitaal format ontwikkeld. Hoe dat eruit gaat zien, is nog niet duidelijk, maar wel voorspelbaar. Eerder kondigde WZF al de mogelijkheid aan voor digitale exposantenpresentaties, waar bezoekers informatie kunnen krijgen en via videochats kunnen communiceren met de exposanten. Ook zouden er online workshops en conferenties worden aangeboden als onderdeel van Interzoo Academy.