29 juni 2022 | Dossier: Ledennieuws,

Jeroen Sars mede-eigenaar Johnson Petfoods

Jeroen Sars, de zoon van oprichter John Sars, is sinds eind juni officieel mede-eigenaar van Johnson Petfoods. Daarmee blijft het bedrijf ook in de toekomst in handen van de familie Sars. “Ik ben ongelooflijk trots dat het bedrijf dat ik in 2010 heb opgericht, doorgezet wordt door mijn zoon”, zegt John.

Jeroen en John Sars

Stiekem droomde John al vanaf het prille begin over een uiteindelijke samenwerking met zijn zoon. “Toen ik een naam moest bedenken voor het bedrijf, heb ik voor Johnson gekozen Sommigen denken dat het een internationale naam is, maar het is niets meer dan een verwijzing naar mijn voornaam en naar mijn zoon.”

Dat zijn gekoesterde wens nu werkelijkheid wordt, vinden zowel vader als zoon bijzonder. “Ik hoopte een bedrijf te kunnen bouwen dat ik kon doorgeven. Dat dat nu lukt, is fantastisch. En wie weet, kan Jeroen het straks weer doorgeven aan zijn zoon”, zegt John.

Verder ontwikkelen

Sinds 2018 werken vader en zoon al samen in en aan het bedrijf. Jeroen bekleedde diverse functies in het bedrijf, zoals vertegenwoordiger en commercieel manager. “Zo leerde ik het bedrijf door en door kennen”, zegt Jeroen. De komende tien jaar gaan vader en zoon samen het bedrijf verder duurzaam ontwikkelen. “We zijn ambitieus en hebben volop plannen voor productontwikkeling. Wij zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet,” aldus Jeroen.

Over Johnson Petfoods

Op een zolderkamertje begon John Sars in 2010 met de import en distributie van duurzame en kwalitatief hoogwaardige voedingsproducten voor honden en katten. Het bedrijf kende een vliegende start en behoort inmiddels tot de top van Nederland. De merken van Johnson Petfoods zoals Profine, Sam’s Field en Riverwood zijn verkrijgbaar bij de betere dierenspeciaalzaken.