10 februari 2017 | Dossier: Ledennieuws

Joost de Jongh 25 jaar voorzitter van Dibevo

Vandaag precies 25 jaar geleden werd Joost de Jongh gekozen als voorzitter van Dibevo. Aanvankelijk was er nog wat aarzeling in het verenigingsbestuur om een wethouder uit Leusden tot voorzitter van een branchevereniging te benoemen (”wie is die man nou helemaal?”), maar die koudwatervrees verdween al snel toen bleek dat De Jongh daadwerkelijk orde op zaken stelde en belangrijke veranderingen doorvoerde.

Joost de Jongh

“Dit wordt geen one-man-show”. zei De Jongh bij zijn aantreden. “Ik kan me voorstellen dat sommige leden zeggen: ‘Oh, daar komt weer zo iemand die het wel even regelt.’ Ik vat mijn taak zeker niet licht op. En kan het ook zeker niet ‘even’ regelen. Maar er zal toch heel wat moeten veranderen. En als het aan mij ligt, zullen leden gaan merken dat we er zijn. Daarbij wil ik nog één ding duidelijk stellen. Ik ben geen solist, dus dit wordt zeker geen one-man-show. We moeten de klus samen klaren en dit betekent dat ieder die zijn deel levert, ook werkelijk 'in the picture' komt als het aan mij ligt.”

Joost de Jongh 1992Als Dibevo-medewerkers roemen wij het bijna onaantastbare positivisme van onze voorzitter. Het glas is altijd halfvol, nooit halfleeg, en bij de meest ingewikkelde zaken kan De Jongh opeens zeggen: “Nou, het is eigenlijk heel simpel.” Of zoals iemand pas nog opmerkte: “Joost de Jongh: altijd pas gesteven en gestreken, uitgerust, alert en jaloersmakend vertrouwenwekkend.

Wij feliciteren Joost de Jongh met dit fantastische jubileum!