10 juli 2019 | Dossier: Ledennieuws,

Kattencafé voor een dag bij dsz Tom & Tineke

Dierenspeciaalzaak Tom & Tineke was voor een dag omgetoverd tot een kattencafé. Maar liefst 21 raskatten bevolkten de winkel en hoewel dat niet helemaal binnen de lijn der verwachting lag: daar liepen de Luntenaren warm voor.

Kattencafe bij Tom & Tineke

“Het was ontzettend druk,” vertelt Tineke. “Royal Canin had al vaker voorgesteld om hun demoteam met raskatten te laten langskomen, maar wij zagen daar niet echt wat in. ‘Lunteren is niet echt een kattendorp’, zeiden wij dan. We gingen ervan uit dat in een dorp waar, zo dachten wij, veel meer boerderijkatten wonen dan raskatten, er weinig belangstelling zou zijn voor een raskattenshow en een winkel vol katten. Maar inderdaad: je moet nooit denken voor je klant: ons kattencafé sloeg enorm aan.”

Tineke vertelt dat ze hun winkel praktisch leegmaakten. “Bij de plaatselijke kroeg hadden we statafels en krukken geleend, het hing hier vol met slingers, ballonnen en bloemen. Er was koffie, thee en frisdrank en ik had veertien(!) taarten gebakken. Ons idee van kattenmensen in Lunteren is na onze kattencafédag compleet bijgesteld en we denken echt dat die kattenmensen ons na deze dag een stuk gemakkelijker zullen vinden.”