16 april 2015

Kennisdag ‘Ziekten en gezondheid van vogels’

Kennisdag over vogels

Een vogelafdeling is niet alleen een mooie aanvulling op het assortiment in een dierenspeciaalzaak, het vrolijke gezang brengt ook leven in de brouwerij en gezelligheid in de winkel. Maar een verkoopgroep 'vogels’ vereist ook de nodige deskundigheid van jou en je medewerkers. Denk daarbij aan voeding, omgang met de diverse soorten, seksebepaling, huisvesting en verzorgingsmiddelen.

De kennisdag & de onderwerpen

Toen we twee jaar geleden een korte scholingsmiddag over vogels organiseerden, waren de reacties unaniem: de spreker was geweldig, maar de middag was veel te kort! Er is duidelijk een grote behoefte aan kennis en informatie over vogels. Daarom zijn we blij dat we vogelspecialist Hedwig van der Horst opnieuw hebben kunnen strikken voor het geven van een kennisdag. Van der Horst is een van de weinige dierenartsen in Nederland die zich volledig heeft toegelegd op vogels. Ze runt haar Vogelpraktijk de Horst in Riel (nabij Tilburg).

Van der Horst heeft aangegeven dat ze niet hetzelfde verhaal gaat houden als twee jaar geleden, maar de insteek is opnieuw de gezondheid van vogels. Daarbij gaat ze dieper in op de volgende onderwerpen:

  • virussen bij vogels
  • gisten en schimmels
  • resistentie ziekenhuisbacterie
  • het hand-opfok-verbod​

Datum & locatie

Donderdag 21 mei in Bunnik (Huisdier Kennis Instituut)

Programma

13.00 uur    Ontvangst met koffie & thee
13.30 uur    Start workshop
17.00 uur    Afsluiting

Voor wie?

Eigenaren van dierenspeciaalzaken én hun medewerkers.

Certificaat

Aan het einde van de scholingsdag ontvang je een certificaat van deelname.