29 januari 2019 | Dossier: Kennisdagen, Ledenvoordeel,

Dibevo-kennisavond voor leveranciers over verduurzaming van verpakking

Speciaal voor de ledengroep leveranciers organiseert Dibevo op dinsdag 23 april een kennisavond over verduurzaming van verpakkingen, een onderwerp dat al jaren actueel is, maar anno 2019 topprioriteit heeft – of zou moeten hebben – voor groothandel en fabrikanten. Waarom? Heel simpel: de consument vraagt erom.

Duurzame verpakkingen

De consument vraagt om duurzame verpakkingen en dat geldt zeker ook voor de verpakking van diervoeding en andere producten die het houden van dieren mogelijk maken. De ontwikkeling van duurzame verpakkingen vraagt echter niet alleen inzicht in materialen en toepasbaarheid, maar ook in de volledige verpakkingscyclus én de uiteindelijke koper.

Daarnaast gaat duurzaamheid ook over de oorspronkelijke grondstof en de mogelijkheden voor recycling of compostering. Kortom, een belangrijk onderwerp voor de Dibevo-ledengroep leveranciers. Daarom organiseert Dibevo op 23 april een kennisavond over dit onderwerp. Een avond die geen enkele groothandel/fabrikant mag missen!

Welke onderwerpen komen aan bod?
  • Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame verpakkingen?
  • Wat zijn de technologische uitdagingen bij het gebruik van bioplastics?
  • Hoe kun je op een effectieve manier een bijdrage leveren aan het duurzaamheidsvraagstuk?
Spreker: Wouter Post PhD MSc.

Wouter Post - WURDe kennisavond wordt gegeven door Wouter Post, onderzoeker bij de Wageningen  Universiteit University & Research en een allround materiaalingenieur met een passie voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie.op het gebied van duurzame chemie en plastic technologie. Post heeft veel ervaring op het gebied van nieuwe materialen in een breed scala van toepassingen. In Wageningen werkt hij samen met collega’s om bedrijven te helpen de transitie te maken naar het gebruik van duurzame materialen voor plastic producten waaronder verpakkingen.

Voor wie?

De kennisavond is gericht op fabrikanten en groothandels die lid zijn van Dibevo.

Datum en locatie

Dinsdagavond 23 april in Van der Valk Hotel Leusden, Philipsstraat 18, 3833 LC Leusden

Programma

19.00 uur   Ontvangst met koffie & thee
19.30 uur   Start kennisavond
22.30 uur   Afsluiting