1 november 2021 | Dossier: Evenementen,

Kortrijk Xpo maakt zich op voor ANIDO 2022

Na de succesvolle Dibevo-Vakbeurs met een record aantal Belgische bezoekers kijkt de huisdierenbranche in de Benelux alweer uit naar de tweede fysieke vakbeurs na corona. Kortrijk Xpo maakt zich op voor de 22ste ANIDO-vakbeurs die plaatsvindt op 13 en 14 februari 2022.

ANIDO

Volgens de organisatoren is ook in België een grote behoefte aan een fysieke vakbeurs en de cijfers lijken dat te bevestigen. Ruim 90 bedrijven schreven zich al in voor ANIDO 2022 en er is nog maar ruimte voor een stuk of 10 exposanten.

Randprogramma

Ook in deze editie is er een zogeheten ‘randprogramma’ met inspirerende lezingen door experts over hot items in de branche.

Ook is er weer ruimte vrijgemaakt voor een New@ANIDO-stand. Er zijn awards te winnen in 3 categorieën (voeding, accessoires & verzorgingsproducten en natural & sustainable) uitgereikt aan de exposanten met de meest innovatieve producten. Huisdierpro’s die op zondag de beurs bezoeken, zullen bepalen welke noviteiten tot winnaar van een bepaalde categorie worden uitgeroepen.

Twee vakbeurzen in één klap

Nieuw in deze editie is dat ANIDO op maandag 14 februari overlapt met de vakbeurs DIY, Pro & Garden, het tweejaarlijks vakevent voor de doe-het-zelfzaken, de vakhandel en de tuincentra. Handig als je als tuincentrum beide beurzen wil bezoeken.

Fysiek meets online

ANIDO 2022 profileert zich als een ‘hybride event’. Concreet betekent dit dat de ‘on-site’ fysieke beurs wordt aangevuld met een online platform. Dit zorgt voor de toevoeging van nieuwe digitale elementen, zoals chatten, live streams en vooral smart search-functies.

Bezoekersregistratie

Tickets zijn verkrijgbaar via voorregistratie op www.anido.be. Net zoals vorige jaren zijn er in de wandelgangen gratis drankjes en hapjes beschikbaar voor zowel exposanten als bezoekers.