16 oktober 2013

Ledenbijeenkomst op 11 november

Algemene ledenvergadering Dibevo

Lid van Dibevo? Dan nodigen wij u graag uit voor de jaarlijkse ledenbijeenkomst op 11 november 2013. De leden­bijeenkomst valt uiteen in drie delen: de vergaderingen van de verschillende leden­secties, de algemene ledenvergadering en een inleiding.

Sectievergadering detaillisten/verzorgers

In de gecombineerde sectievergadering detaillisten/verzorgers gaat hoogleraar oncologie dr. Erik Teske dieper in op het detecteren van kanker bij huisdieren en de diverse behandelingsmethoden.

Tegenwoordig bestaan er veel mogelijkheden om dieren met kanker te behandelen. Maar een vroege opsporing (regelmatig dier nakijken, jaarlijkse controle dierenarts) kan levensreddend zijn: hoe eerder je kanker ontdekt, hoe beter de behandelingsresultaten in het algemeen zijn.

Sectievergadering leveranciers

In de bijeenkomst van de sectie leveranciers geven mr. drs. Greetje van der Waaij en mr. Ingrid Veen van AssumDelft Advocaten een presentatie over actuele juridische kwesties.

Hoe gaat u bijvoorbeeld om met kwesties rond functioneren van medewerkers, afvloeien van medewerkers en ontslag (op staande voet)? Wat is het merkenrecht eigenlijk? Is registratie van uw merk (altijd) mogelijk en/of nuttig? Heeft u een sterk of een zwak merk en wat betekent dat voor de juridische bescherming ervan?

Ledenvergadering

In de ledenvergadering komen de volgende agendapunten aan bod:
• vaststelling van het verslag van de ALV van 2012
• financiën en toelichting
• jaarrede door de voorzitter
• huldiging jubilerende leden

Inleiding over bedrijfsovername en bedrijfsverkoop

Gerben Remmerde van Adviesbureau Van der Wurff & Partners is een expert op het gebied van bedrijfsovername. Hij gaat u bijpraten over de valkuilen bij bedrijfsovername of bedrijfsverkoop.

Remmerde geeft antwoorden op vragen als: Wat is een bedrijf waard? Hoe- en waar vind ik een koper of overnamekandidaat voor mijn bedrijf? Hoe verloopt zo’n traject? Welke risico’s loop ik als koper of als verkoper en hoe kan ik die risico’s beperken?

Programma

13.30 uur Ontvangst met koffie & thee
14.00 uur Vergaderingen sectie leveranciers, detaillisten en verzorgers
15.15 uur Pauze
15.30 uur Algemene ledenvergadering
16.45 uur Inleiding over bedrijfsverkoop en bedrijfsovername
17.45 – 18.30 uur Informeel samenzijn

Locatie

NBC (Nieuwegeins Business Center)
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein.
Tel: 030 - 602 69 00

Aanmelden

Leden van Dibveo kunnen zich tot uiterlijk 2 november aanmelden via onze website. Na aanmelding krijgt u de vergaderstukken toegestuurd.