12 maart 2024 | Dossier: Klanten,

LICG introduceert Maat-o-meters voor konijn en cavia

Konijnen en cavia’s zijn regelmatig te zwaar, wat natuurlijk verschillende gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Helaas merken veel huisdiereigenaren dit niet op. Om hen te helpen heeft het LICG de Body Condition Score kaarten van UK Pet Food vertaald naar de Konijn Maat-o-meter en de Cavia Maat-o-meter.

Konijnen en cavia’s worden nu eenmaal vaak gezien als knuffelbaar en schattig en ‘rond’ wordt vaak als meer aaibaar beschouwd dan ‘slank’. Ook zien huisdiereigenaren hun dier elke dag wat het moeilijk maakt om geleidelijke gewichtstoename op te merken. Met de Maat-o-meters van het LICG kunnen huisdiereigenaren gemakkelijker overgewicht herkennen bij hun huisdier. De eigenaar bekijkt en bevoelt de lichaamsvorm van het dier en vergelijkt die met de beschrijvingen en afbeeldingen op de Maat-o-meter. De score die daaruit komt, vertelt of hun dier te dun, te dik of netjes op gewicht is.

Ga het gesprek aan

Dus denk aan deze kaarten wanneer een klant ‘ander’ voer komt kopen omdat zijn dier moet afvallen of wanneer je een te dik konijn of cavia in je winkel, pension of trimsalon ziet en vertel jouw klanten over de Maat-o-meter. Het uitreiken van een geprint exemplaar is misschien nog wel effectiever.

Komt jouw klant er helemaal niet uit, dan is het advies natuurlijk om met de eigen dierenarts te bespreken wat een gezond gewicht is voor hun dieren.

Meer informatie voor jouw klanten

Verwijzen kan ook naar de nieuwe artikelen op de website van het LICG over Overgewicht bij konijnen en Overgewicht bij cavia’s. Daar kunnen klanten ook lezen waar ze op moeten letten om overgewicht te voorkomen, wat de nadelen zijn van te veel lichaamsvet en wat ze kunnen doen als hun dieren toch te zwaar zijn.

Maat-o-meters

Download de Konijn Maat-o-meter

Download de Cavia Maat-o-meter