11 maart 2024 | Dossier: Ledennieuws,

Patricia Tjepkema van ’t Dierenparadijs Zoetermeerse Zakenvrouw 2023

Patricia Tjepkema, eigenaar van dierenspeciaalzaak ’t Dierenparadijs in Zoetermeer is afgelopen vrijdag – op Internationale Vrouwendag – uitgeroepen tot Zoetermeerse Zakenvrouw van het jaar 2023. Een prachtige prijs voor deze actieve ondernemer!

Zoetermeerse zakenvrouw 2023 - Patricia Tjepkema

Patricia was een van de 10 genomineerden voor de prijs, een initiaal van de stichting Zoetermeerse Zakenvrouwen. Ze reageerde verrast toen haar naam tijdens de prijsuitreiking in het Stadstheater bekend gemaakt werd. “Ik dacht even dat ze me vergeten waren toen iedereen behalve ik genoemd was”, vertelt Patricia. “Maar ik ben erg blij met deze benoeming en het vertrouwen dat iedereen in mij, mijn team en onze winkel heeft getoond.”

Het nieuws deed al snel de ronde in Zoetermeer. Klanten kwamen langs om te feliciteren en het personeel had speciaal voor deze gelegenheid de winkel versierd. 

Nederlandse Dag van de Teckel

Patricia is initiatiefnemer van de Nederlandse Dag van de Teckel, een jaarlijks terugkerend evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. “Vorige editie hadden we meer dan 1000 teckels en bezoekers uit heel Europa”, vertelt ze vol trots. “De dag is ontstaan uit een stage-opdracht en inmiddels een van onze bekendste evenementen.” Het evenement kan elk jaar rekenen op grote belangstelling in de media. Zo verschenen items van deze bijzondere dag op het (Jeugd)journaal, bij Hart van Nederland, haalde het regionale dag- en weekbladen en glossy’s zoals Linda.

Daarnaast organiseert ’t Dierenparadijs leuke kleinschalige evenementen en vaccinatie- en chip-acties in samenwerking met een dierenarts. Ook steunt de winkel lokale initiatieven zoals Zoetermeer On Stage en de Voedselbank voor Dieren. Binnen de winkeliersvereniging Dorpsstraat is Patricia actief in de evenementencommissie.

Zoetermeerse zakenvrouw 2023 - Patricia Tjepkema