03 maart 2020 | Dossier: Ledennieuws

Lichtjesactie bij GroenRijk voor KiKa

Het was een leuk gezicht bij tuincentrum GroenRijk. Onder het thema ‘Lichtjes voor KiKa’ kwamen talloze kinderen langs voor het maken van leuke lichtjes met versieringen. Zo werd in een gezellige sfeer geld opgehaald voor een serieuze ziekte: kinderkanker.

GroenRijk voor KiKaKnutseltafels

In de tuincentra van GroenRijk waren knutseltafels ingericht, waar gedurende de middag vele kinderen aan de slag gingen voor het goede doel. Enthousiaste medewerkers van GroenRijk hielpen de jonge knutselaars met het verven en versieren. Het meedoen aan de activiteit kostte 3,50 euro, een bedrag dat volledig ten goede is gekomen aan KiKa. 

Opbrengst

Afgelopen 26 februari reikte formulemanager Paula Kruit een cheque van 2.750 euro uit aan een vertegenwoordiger van KiKa. Kruit:  “Wij zijn blij dat we op deze manier een kleine bijdrage kunnen geven om deze verschrikkelijke ziekte te bestrijden. Wie weet inspireert onze activiteit anderen om ook iets te organiseren. Het team van GroenRijk heeft hier in ieder geval graag een middag voor vrijgemaakt! Grote kans dat wij zoiets nogmaals gaan doen.”

Actie voor KiKa

Met de campagne ‘Actie voor KiKa’ probeert het goede doel op simpele, maar creatieve wijze geld in te zamelen. Mensen kunnen zelf hun actie bedenken, aanmelden en uitvoeren ten behoeve van de strijd tegen kanker. Eerdere voorbeelden zijn het verkopen van zelfgebakken koekjes tot het grootschalig inzamelen van statiegeldflessen. Op de website van Actie voor KiKa lees je meer over de campagne en kun je ook je actie aanmelden.