14 december 2020

Mag de Dibevo-branche openblijven bij een totale lockdown?

Dibevo krijgt vandaag veel vragen van ondernemers of er al iets bekend is of de Dibevo-branche open kan blijven bij een lockdown.

Lege straten bij lockdown

Omdat de bevolking zich niet beter aan de coronamaatregelen houdt, wordt er gezinspeeld op een totale lockdown, maar dat is op dit moment nog onduidelijk. Het is ook mogelijk dat er eerst nog aanvullende (ingrijpende) maatregelen genomen worden, voordat er wordt overgegaan tot die totale lockdown.

Het kabinet zou mogelijk de strengere maatregelen in Duitsland kunnen volgen. Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van burgemeesters, vindt dat Nederland niet kan achterblijven. “Het contrast wordt anders te groot,” zegt hij.

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid waarschuwt voor een lijst die op sociale media circuleert met nieuwe besluiten rondom coronamaatregelen, omdat deze onjuist zouden zijn. Het ministerie vraagt mensen hierbij de officiële informatie te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Weet dat we er in de tussentijd hard aan werken dat de Dibevo-sector tot de cruciale sectoren gerekend wordt en open kan blijven bij een totale lockdown. Gezien de aard van de reacties op onze lobby gaan wij ervan uit dat dit ook zal gebeuren. Wij houden je op de hoogte.