26 februari 2024 | Dossier: Bedrijfsvoering,

Meewerken aan onderzoek kosten van betalingsverkeer

Vanaf deze week zal onderzoeksbureau Panteia ondernemers in onze branche gaan bellen met vragen over de kosten van betalingsverkeer. Dat is niet om je lastig te vallen, maar om na te gaan of het betalingsverkeer nog net zo efficiënt is ten opzichte van de jaren daarvoor en zo niet, wat daar aan gedaan kan worden. Dibevo raadt ondernemers daarom aan mee te werken aan het onderzoek.

Betalingsverkeer

Het onderzoek is een initiatief van Betaalvereniging Nederland en de belangenbehartigers van winkeliers, horecaondernemers en tankstations. Het onderzoek vindt periodiek plaats; eerdere metingen ging over 2009, 2012, 2014, 2017 en 2020. De uitkomsten van het onderzoek over 2020 kun je hier nalezen: Kostenonderzoek toonbankbetalingsverkeer 2020.

Telefonisch onderzoek

Interviewers bellen namens Panteia met winkeliers met het verzoek om vragen over het betalingsverkeer te beantwoorden. De telefonische gesprekken worden gehouden in de laatste weken van februari en in de hele maand maart. Wellicht wordt jij binnenkort hiervoor gebeld. Dibevo vindt het onderzoek van groot belang, dus het zou fijn zijn als je je medewerking hieraan verleent.

Privacy

Vanzelfsprekend behandelt Panteia alle antwoorden met de grootste zorgvuldigheid en onder strikte geheimhouding. Alleen de onderzoekers van Panteia krijgen de gegevens onder ogen. Nooit zullen individuele gegevens te herleiden zijn of naar buiten worden gebracht. Op basis van de verstrekte gegevens stelt Panteia een rapport op. De resultaten van het onderzoek worden in de zomer van 2024 uitgebracht.

Vragen

Heb je vragen over dit onderzoek? Je kunt per mail of telefoon contact opnemen met Marianne van Marwijk, de projectmanager van dit onderzoek (m.van.marwijk@panteia.nl / 079-3222636).