18 juni 2020 | Dossier: Ledennieuws,

Minibieb bij Dierenpension Ingen

Wat hebben huisdieren en boeken met elkaar gemeen? Ze zorgen vaak allebei voor een stukje ontspanning. Deze combi biedt Dierenpension Ingen nu aan zijn klanten. Aan de voorgevel van het bedrijf hangt namelijk sinds kort een Minibieb. Deze hebben de dierenpensionhouders helemaal gevuld met romans die klanten gewoon mogen meenemen om te lezen.

Minibieb bij Dierenpension Ingen

Gonny Bemelen van Dierepension Ingen: “Wij zijn echt liefhebbers van boeken. Met als gevolg dat we stapels boeken in huis hebben liggen, gelezen en al. We vonden het zonde om de boeken zomaar weg te gooien en wilden ze eigenlijk een tweede leven geven. Toen lazen we in een tijdschrift over de Minibieb. Een mooi initiatief om onze boeken te delen met andere liefhebbers.”

Fenomeen ‘boeken ruilen’

“Als wijzelf op vakantie in het buitenland zijn, dan logeren we vaak in Bed & Breakfasts en daar zie je het fenomeen 'boeken ruilen' vaker voorkomen", vervolgt Gonny haar verhaal. “In van die grote, oude boekenkasten zie je steeds vaker Nederlandstalige boeken terug. Je zou kunnen zeggen dat het dus een wereldwijd fenomeen is.”

Sociale werkplaats

Gonny: “Het mooie van de Minibieb is dat je zelf je voorwaarden kunt stellen. Wij vinden alles goed: ruilen, weer terugzetten of houden, net wat iemand wil. Ook hebben we ons bedrijf aangemeld op de website van Minibieb en de kast voor de boeken hebben we ook via de website laten maken. Dat wordt gedaan bij een sociale werkplaats. Verder hebben we onze Minibieb aangekondigd op de Facebookpagina van ons dorp en een bericht gestuurd aan de lokale krant.”