10 september 2021

Gratis check op toegankelijkheid tijdens MKB Toegankelijke Route

Eind vorige maand ging het project ‘MKB Toegankelijke Route’ van start. Met dit project, voortkomend uit het programma MKB Toegankelijk van VNO-NCW en MKB-Nederland, krijg je tips en handvatten voor het toegankelijker maken van je bedrijf.

rolstoel

De aankomende periode worden 22 winkelgebieden in verschillende gemeenten getoetst op toegankelijkheid. Een gespecialiseerde keurmeester brengt een bezoek aan jouw winkel en ook de toegankelijkheid van de openbare ruimte wordt in kaart gebracht. Vervolgens ontvang je een persoonlijk advies op maat. 

Voldoe je aan het basisniveau toegankelijkheid? Dan sleep je het Nederlands Keurmerk voor toegankelijkheid in de wacht. Uiteindelijk werkt het project toe naar een compleet en landelijk overzicht van toegankelijke bedrijven en locaties.

Toegankelijkheid van bedrijven wordt steeds belangrijker

Ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben een beperking. Door de vergrijzing neemt dit aantal alleen maar toe. Toegankelijkheid van winkels en ondernemingen is voor deze groep mensen belangrijk. Zij willen net als anderen, zo zelfstandig mogelijk op pad kunnen gaan.  

Deelnemen

Wil jij toegankelijker ondernemen? Op mkbtoegankelijkeroute.nl kun je zien of er binnenkort een bezoek wordt gebracht aan jouw gemeente en je gratis aanmelden.