21 juni 2023 | Dossier: Ledennieuws,

Mooi weer zorgt voor run op verkoelende producten huisdieren

De eerste twee weken van juni werden bijna acht keer zo veel verkoelende artikelen voor honden gekocht als in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van een onderzoek uitgevoerd door Pets Place.

Tussen 1 en 15 juni zag Pets Place de verkoop van zwembaden voor honden met 4000% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In deze categorie zijn de baden met fontein favoriet. Ook koelmatten voor honden zijn populair. Van dit product werden er de afgelopen twee weken 9 keer zo veel verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Koelhuisjes voor knaagdieren

De verkoop van verkoelende producten voor deze dieren steeg bij Pets Place in de eerste week van juni met 1400% ten opzichte van een jaar eerder. “Er is meer bewustwording voor het welzijn van konijnen en knaagdieren”, aldus paraveterinair Dieke van Triest van Pets Place. “De meeste mensen weten wel dat ze de kooi in de schaduw moeten zetten en de dieren extra drinken kunnen geven. Nieuw is dat er koelmatjes of -huisjes worden aangeschaft waar konijnen en knaagdieren op of in kunnen liggen voor verkoeling. Die koele plekjes zijn niet altijd te vinden in huis. Daar helpen deze producten bij.”