15 oktober 2019 | Dossier: Ledennieuws

Mooie cijfers en toch geen opvolger voor Discus Meeuwsen Breda

Op 14 december 2019 gaan dierenspeciaalzaakondernemers Peter en Anita Meeuwsen met pensioen. Vanaf die dag sluit ook de dierenspeciaalzaak, want de eigenaar heeft geen opvolging kunnen vinden.

Discus Meeuwsen stopt

Peter heeft 47 jaar de winkel gehad en altijd met veel plezier erin gewerkt. Er zijn voor je klanten, sparren, adviseren; dat was de corebusiness van de dierenspeciaalzaak waarin het huisdier voorop stond. Hij heeft ook altijd goede zaken gedaan. Die positieve cijfers kon Peter aan een nieuwe koper laten zien. Helaas diende de nieuwe koper zich niet aan.

Geen opvolging voor Discus Meeuwsen

Dierenspeciaalzaak heeft bestaansrecht

Ondanks dat er geen vervanger is, kijkt de ondernemer terug op een mooie tijd en laat hij weten dat een dierenspeciaalzaak zeker bestaansrecht heeft. Vooral door de ontwikkelingen dat huisdieren gezien worden als een volwaardig gezinslid. Consumenten willen nu eenmaal het beste voor hun dier en daar speelt een dierenspeciaalzaak een belangrijke rol in.

Op 14 december is het moment dat de ondernemers daadwerkelijk afscheid gaan nemen van de winkel en de branche. Toch blijft de naam Meeuwsen wel een bekend fenomeen in Breda. De broer van Peter runt Meeuwsen Aquaria Hengelsport. Hij heeft wel al opvolging gevonden en blijft gewoon bestaan!