3 oktober 2012

Gratis bandencheck tijdens de Dibevo-Vakbeurs

BoS aan het werk bij de Dibevo-Vakbeurs

Medewerkers van ‘Band op Spanning’ komen op zondag 7 oktober gratis uw banden controleren op het parkeerterrein van de evenementenhal in Gorinchem. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zonodig opgepompt.

Lage bandenspanning

Autorijden is duur. Rijden met een te lage bandenspanning maakt het nog duurder. Net als op een fiets kost het dan namelijk meer energie om vooruit te komen. De auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. En dan hebben we het nog niet over de enorme hoeveelheid extra CO2 en fijn stof dat wordt uitgestoten als gevolg van het hogere brandstofverbruik.

Kortom, redenen genoeg om te zorgen voor goede bandenspanning. Toch rijden in Nederland 3,5 miljoen auto’s met een te lage bandenspanning. Dat is ongeveer de helft van het hele Nederlandse wagenpark! Die auto’s zorgen samen voor een verspilling van ca. 150 tot 400 miljoen liter brandstof, en zij stoten ca. 0,3 tot 1 miljoen ton extra CO2 uit.

Tijd voor actie!

Door gebruik te maken van de service ‘Band op Spanning’ draagt  u op concrete wijze een steentje bij aan een schonere en veiligere samenleving. Alle bezoekers aan de Dibevo-Vakbeurs kunnen kosteloos gebruik maken van deze service.

Hoe gaat het in z’n werk?

Op zondag 7 oktober wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en de banden zonodig opgepompt tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). Als bewijs zult u een kaartje aantreffen onder de ruitenwisser met zowel de oude als de nieuwe bandenspanning. Zelf hoeft u niets anders te doen dan te zorgen dat uw auto aanwezig is op het parkeerterrein. Uiteraard vragen de medewerkers van Band op Spanning eerst uw toestemming of zij uw autobanden mogen controleren. Zij zullen nooit ongevraagd aan uw auto komen.

Goed werkgeverschap

Trotse, loyale werknemers die zich thuis voelen op de werkvloer, hun talent en ambitie op de juiste manier kunnen inzetten en zich optimaal kunnen ontwikkelen zijn productiever en gezonder. Goed werkgeverschap leidt daarmee direct tot positieve resultaten voor het bedrijf. Tijdens dit evenement kunnen werkgevers zich uitgebreid door Dibevo laten informeren over goed werkgeverschap.

Vragen en informatie

Voor vragen kunt u altijd terecht bij het Dibevo-team op de Dibevo-Vakbeurs of stuur een e-mail naar Karin Rehorst.