22 september 2015 | Dossier:

Nederland snelste groeiland contactloos betalen in Europa

Contactloos betalen

Contactloos pinnen maakt in Europa een onstuitbare opmars door. Nederland is zelfs het snelst groeiende land binnen de Eurozone. Dit blijkt uit de laatste cijfers die MasterCard presenteerde tijdens het World Retail Congres in Rome.

Eén op de vijf pasjes in Europa is inmiddels geschikt voor contactloos betalen, in Nederland is dit bijna de helft. Ook kun je steeds vaker contactloos betalen met smartphones.

1000% groei

Het aantal contactloze betalingen in Nederland groeide in het tweede kwartaal van 2015 met 75% ten opzichte van het kwartaal ervoor. Vergeleken met het tweede kwartaal 2014 was de toename zelfs meer dan 1000%. In de hele Eurozone groeide het aantal contactloze transacties in deze periode met bijna 170%.

Polen, Tsjechië en Hongarije koplopers

Contactloze betalingen worden al in 40 Europese landen geaccepteerd. De meeste contactloze betalingen in Europa vinden plaats in Polen, Tsjechië en Hongarije. In die landen werd contactloos betalen al ruim 10 jaar geleden ingevoerd. Op basis van het totaal aantal transacties neemt het Verenigd Koninkrijk de vierde plaats in. Door de harde groei bezet Nederland inmiddels de vijfde plaats in deze ranglijst.