07 maart 2017 | Dossier: Bedrijfsvoering, Kennisdagen, Personeel

Nieuw: Dibevo-ondernemerscafé

Ben jij druk, gehaast en loop je te vaak achter de feiten aan? Heb je het gevoel dat je ondanks de inzet van extra medewerkers tijd tekort komt en ben je benieuwd hoe je collega-dierenspeciaalzaakondernemers het aanpakken? En woon je heel toevallig binnen een straal van 50 kilometer van Maarssen? Kom dan op 10 april naar Andy’s Dierensuper in Maarssenbroek voor het eerste Dibevo-ondernemerscafé.

Dibevo ondernemerscafé

Dibevo-ondernemerscafé

Links en rechts merken we dat ondernemers in onze branche behoefte hebben om bij te praten en van elkaar te leren. Al was het maar om te weten hoe een ander de dagelijkse problemen en uitdagingen in het bedrijf aanpakt. Dibevo organiseert jaarlijks al een dierenpensionthemamiddag, maar nu gaan we ook een reeks regionale bijeenkomsten starten voor eigenaren van dierenspeciaalzaken: het Dibevo-ondernemerscafé, een avond voor en door collega-ondernemers. Het leuke is dat we de avonden organiseren op de thuisbasis van een Dibevo-lid. Bij het eerste ondernemerscafé zijn we te gast bij Carina en Stevan de Graaf van Andy’s Dierensuper in Maarssenbroek.

Talenten van je medewerkers

Je kunt geld maar één keer uitgeven, maar hetzelfde geldt voor tijd. En natuurlijk wil jij als ondernemer het liefste alles zelf doen. Gewoon omdat je stiekem vindt dat je dat het allerbeste kunt. Klinkt je dat bekend in de oren? Toch is het maar de vraag of dat echt zo is natuurlijk. Je medewerkers zijn tot veel meer in staat dan je zelf denkt. Alleen blijven die talenten vaak jarenlang verborgen. Simpelweg omdat jij er niet om vraagt.

Tijdens het ondernemerscafé geven we je verschillende handvatten om het talent van je medewerkers te ontdekken én in te zetten. Voordeel: je medewerker doet zijn werk extra gemotiveerd en jij houdt tijd over voor andere zaken. Maar allereerst zul je moeten weten waar je eigen sterke en minder sterke punten liggen. Die gaan we tijdens het ondernemerscafé op een leuke, interactieve manier naar boven halen.

Verloop van de avond

De avond wordt ingeleid door Dibevo-secretaris Henk van Houwelingen die de laatste ontwikkelingen in de branche zal doornemen. Denk aan zaken als de verplichte vakbekwaamheidseisen en de discussie rondom verkoop van dieren in de winkel. Allemaal onderwerpen waar elke dierenspeciaalzaak mee te maken heeft.
Carina de Graaf zal daarop inhaken en vertellen welke problemen zij tegenkomt bij het ondernemen, maar ook welke activiteiten zij heeft ontplooid ter promotie van Andy’s Dierensuper.
Daarna neemt Catherine Smits van Assisi het stokje over en leidt zij het rondetafelgesprek over de verborgen talenten van je medewerkers én die van jezelf natuurlijk ;-)

Gaandeweg de avond is volop ruimte om te leren van elkaars ervaringen en inzichten. Voorafgaand en na afloop van de ondernemersavond heb je de gelegenheid om alleen of met andere ondernemers de dierenspeciaalzaak van Carina en Stevan te bekijken en eventueel vragen te stellen.

Even voorstellen

Henk van Houwelingen
Henk van Houwelingen is secretaris bij Dibevo en helpt Dibevo-leden al jaren met de meest uiteenlopende praktijkproblemen op het gebied van wet- en regelgeving. Ook vertegenwoordigt Henk Dibevo bij tal van organisaties in Den Haag en Brussel en houdt hij zich onder andere bezig met de totstandkoming van de cao en de verplichte vakbekwaamheidseisen.

Carina de Graaf
Carina de Graaf - Andy’s DierensuperCarina de Graaf is samen met haar man Stevan eigenaar van Andy’s Dierensuper en houdt zich daarbij voornamelijk bezig met personeel, marketing, de website en social media. Daarnaast voert ze nog een scala van activiteiten uit die gerelateerd zijn aan het 'dierenvak’. Zo is ze onder andere verbonden als assessor (beoordelaar) bij het Wellantcollege, runt ze samen met Catherine Smits het bedrijf Petgoods.nl voor het geven van huisdierparty’s, en is ze voorzitter van Stichting de Maarssense Paardendag. Op dit moment volgt Carina ook nog een opleiding tot webdesigner en is ze bezig met de cursus Meer succes met je webshop. En ondertussen is ze ook nog moeder van twee dochters van 10 en 13...

Catherine Smits
Catherine Smits - AssisiCatherine Smits heeft een paraveterinaire en marketingachtergrond en is sinds 2001 met verschillende bedrijven actief binnen de dierenbranche. Haar doel is om mensen te laten samenwerken en op die manier te laten leren van elkaar. Met haar bedrijf Assisi verbindt zij mensen en gaat ze op zoek naar precies datgene waar ze goed in zijn.

Voor wie?

50 km-straal rond Maarssen

Deze ondernemersavond is uitsluitend bedoeld voor eigenaren van dierenspeciaalzaken binnen een straal van 50 kilometer van Maarssen (klik op het kaartje). Deelname is beperkt tot één persoon per bedrijf.

Datum en locatie

Maandagavond 10 april 2017 bij Andy’s Dierensuper Maarssenbroek

Programma

19.00 uur Ontvangst met koffie & thee
19.30 uur Start Dibevo-ondernemerscafé
22.00 uur Afsluiting