13 maart 2015

Nieuwe algemeen directeur bij Ranzijn tuin & dier

Ranzijn tuin & dier

Sinds 11 maart is Bart Scheffer de nieuwe algemeen directeur bij Ranzijn tuin & dier. Hij volgt Peter Paul Kleinbussink op die het bedrijf per 1 januari verliet. Scheffer heeft uitgebreide detailhandelservaring in diverse functies, van weekendhulp in zijn schooltijd tot internationale topfuncties in het Midden-Oosten en Rusland.

Over Bart Scheffer

Bart Scheffer nieuwe directeur Ranzijn tuin & dier

Bart Scheffer is 46 jaar en startte zijn carrière in de detailhandel tijdens zijn schooltijd, als weekendhulp bij de plaatselijke supermarkt. Na een opleiding Bedrijfskunde vervulde hij in ruim 10 jaar diverse commerciële functies bij het Pearle concern. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor de naamswijziging van Groeneveld Opticiens naar Eye Wish.

In 2004 vertrok Scheffer naar het Midden-Oosten, waar hij voor franchise retailer Alshaya als Managing Director van de optiekdivisie de merken Pearle, Vision Express en Solaris introduceerde in 5 landen in de regio. Hij werd bij dit bedrijf Deputy Managing Director in Rusland, waar hij merken als The Body Shop, M.A.C en Payless uitbouwde of introduceerde.

Drie jaar geleden werd hij Directeur Retail voor de Nederlandse tak van Alliance Boots, waar hij de Boots apotheken onder zijn hoede nam en een naamswijziging doorvoerde van de franchiseformule Kring Apotheek naar het internationale Alphega Apotheek.