14 september 2022 | Dossier: Ledennieuws,

Nieuwe Pets Place winkel in Amsterdam focust op luxeproducten

Begin september heeft Pets Place de opening van de nieuwste winkel aan het Gelderlandplein in Amsterdam feestelijk gevierd. Met 930 vierkante meter is dit de grootste vestiging van Pets Place in de hoofdstad. Bij de nieuwe locatie in de wijk Buitenveldert is het luxe assortiment van de onlangs gelanceerde Pets Place Boutique voor klanten beschikbaar.

"Toen de locatie op het Gelderlandplein vrijkwam hoefde Pets Place niet lang te denken om daar een nieuwe vestiging te openen", zegt Nathalie van Leeuwen, clustermanager van Pets Place in de regio Amsterdam en Noord-Holland. "De kans deed zich voor en die hebben we met beide handen aangegrepen", aldus Nathalie. "Het Gelderlandplein is een prachtig winkelcentrum op een fantastische locatie. Er zijn bovendien relatief weinig dierenwinkels in de omgeving. Dat biedt voor ons mogelijkheden om alle dierenliefhebbers in de buurt te helpen."

Luxe producten 

Mede vanwege de locatie in het chique Amsterdam-Zuid is in deze vestiging het nieuwe concept Pets Place Boutique te vinden. Dit betekent onder meer dat er luxe artikelen worden verkocht, zoals verzorgende shampoos, stijlvolle riemen en tassen en elegante hondenkleding. Bijzonder aan het assortiment op het Gelderlandplein is dat er handgemaakte halsbanden voor honden verkrijgbaar zijn, waarmee klanten bij aankoop een goed doel steunen. 

Het voedingsassortiment is eveneens aangepast aan de locatie. Er is veel ruimte voor natuurlijke voeding, biologische producten en insectenvoeding. "We spelen in op de behoeften van onze klanten", zegt Nathalie. "Amsterdamse consumenten worden kritischer op het voer van hun huisdieren. Ze willen voedsel met minder smaak- en geurstoffen, wat beter is voor het dier. Zo verkopen we onder meer luchtgedroogd vlees voor honden." Het brede assortiment is voornamelijk gericht op honden en katten, maar er is ook voldoende aanbod voor eigenaren van knaagdieren, vogels en vissen.