6 januari 2015

Nieuwe voorbeeldmodellen arbeidsovereenkomst en personeelsreglement beschikbaar

Arbeidsovereenkomst

Dibevo heeft de voorbeeldmodellen voor arbeidsovereenkomsten en het personeelsreglement aangepast aan de laatste wetgeving. Leden van Dibevo kunnen de nieuwe modellen gratis downloaden.

Veranderingen in arbeidsrecht

In 2015 gaat er een aantal zaken veranderen in het arbeidsrecht. In samenwerking met AssumDelft Advocaten hebben we alle modellen geactualiseerd, zodat ze volledig voldoen aan de nieuwste wetgeving.

Vooral de aanzegplicht kan je als werkgever geld kosten. Daarom hebben we die aanzegging alvast opgenomen in de nieuwe modellen. Het gaat daarbij om:

  • arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd korter dan 6 maanden
  • al afgesloten arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd, die na 1 februari 2015 aflopen

Juist bij de op dit moment al ingegane arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd, die na 1 februari 2015 aflopen, moet je als werkgever uiterlijk een maand voor het einde aan de werknemer mededelen

  • dat de arbeidsovereenkomst afloopt
    of
  • dat je door wil met de werknemer en onder welke voorwaarden

Wanneer je dat vergeet of te laat doet, kan de werknemer maximaal als boete een maandsalaris eisen (en in het geval dat de werkgever te laat is, een pro-rato maandsalaris). De meeste werknemers weten dat nu nog niet, maar in 2015 zal het ongetwijfeld in de publiciteit komen.

Wat betekent dit voor de huidige arbeidsovereenkomsten?

De veranderingen gaan om wettelijke bepalingen. Daarom gelden ze ook voor de huidige arbeidsovereenkomsten. We hebben ze alleen omwille van de duidelijkheid in de nieuwe arbeidsovereenkomsten opgenomen.

Downloaden

De arbeidsovereenkomsten vind je op de pagina Voorbeeldmodellen en -brieven.

Direct naar de downloadpagina

Wil je precies weten wat er verandert of heb je andere vragen over dit onderwerp? En ben je lid van Dibevo? Stuur dan een bericht naar Henk van Houwelingen. Bellen mag natuurlijk ook: 033 - 450 6114.