30 juli 2020 | Dossier: Personeel,

NL leert door: gratis ontwikkeladvies en scholing voor je werknemers

Sinds 6 juli 2020 kunnen werkgevers de NOW 2.0 aanvragen. Dit tweede noodpakket is erop gericht om zo veel mogelijk banen te behouden. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen, zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. Om werkgevers en werknemers hierbij te helpen, introduceert het kabinet de regeling ‘NL leert door’. Hiermee kunnen je werknemers vanf dit najaar gratis (online) scholingstrajecten volgen.

NL leert door

Met de regeling ‘NL leert door’ kunnen je werknemers dit najaar gratis (online) scholingstrajecten volgen. Zij kunnen kiezen voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. Een ideale manier voor werknemers om hun kennis of vaardigheden uit te breiden en te updaten. Bijvoorbeeld als de werkzaamheden en werkprocessen binnen jouw bedrijf veranderen.

De subsidieaanvraag voor loopbaanadvies en scholingskosten wordt gedaan door de adviseur of opleider. Je werknemers en jij hoeven dus niets te betalen of voor te schieten.

Het startpunt van ‘NL leert’ is een arbeidsmarktscan. De scan geeft een beeld van ontwikkelmogelijkheden en (bij)scholingsmogelijkheden die aansluiten op de ervaring en wensen van je werknemers.

Hoewerktnederland.nl

Wil jij gratis loopbaanadvies of (bij)scholing voor jouw werknemers? Bezoek dan de website hoewerktnederland.nl voor meer informatie.
 

Foto: Bram Naus