31 oktober 2023 | Dossier: Bedrijfsvoering,

Ondernemer met geldzorgen? Wacht niet tot morgen

Als ondernemer ben je dagelijks druk met het runnen van je bedrijf. Financiële zaken schieten er dan nog wel eens bij in, vooral omdat dit vaak erg ingewik­keld lijkt. Experts zoals een boekhouder of accountant kunnen je goed ondersteunen bij de financiële administratie, maar toch is het erg belangrijk om ook zelf inzicht te hebben. En dit is vaak makkelijker dan het lijkt.

In deze whitepaper lees je hoe je als ondernemer een financieel plan maakt, zodat je beter zicht krijgt op de financiën van je bedrijf. Als je je financiële positie kent, kun je beter vooruitkijken en overleggen met je boekhouder. Maak met cijfers onderbouwde keuzes voor de toekomst!

Welke hulp is beschikbaar?

Blijven de financiële lasten zich opstapelen? Dan kan het zijn dat jouw onderneming in de problemen komt. Terugbetaling van uitgestelde belasting- en coronasteun, prijsstijgingen van energie, transport en grondstoffen en daar bovenop nog eens een personeelsprobleem. Hoe pak je dit aan als ondernemer? Wat zijn je mogelijkheden en welke hulp is er voor je?  

Er zijn verschillende regelingen en instanties die mkb-ondernemers met geldzorgen op weg helpen. Via deze wegwijzer ontdek je waar jij terecht kunt.

Podcast ‘Geldzorgen in je bedrijf’

In de podcast ‘Geldzorgen in je bedrijf’ vertellen ondernemers hun open, eerlijke verhaal over hun eigen geldzorgen, of over die van hun medewerkers. Drie ondernemers, die verschillende verhalen over de ups & downs, wijze lessen en concrete stappen zodat jij er ook wat aan hebt. Beluister ze hier of via Spotify.