13 april 2022 | Dossier: Personeel,

Werknemer met geldzorgen kost werkgever 13.000 euro per jaar

Wist je dat één op de vijf huishoudens in Nederland betalingsproblemen heeft? De kans is dus groot dat één van jouw medewerkers zich zorgen maakt over geld. Uit onderzoek blijkt dat een werknemer met financiële problemen (fulltime, modaal salaris) zijn werkgever jaarlijks 13.000 euro kost. Medewerkers met financiële zorgen zijn minder productief en nemen jaarlijks gemiddeld 7 dagen extra ziekteverlof op.

Medewerker geldzorgen

Dat is precies de reden dat VNO-NCW, MKB-Nederland, SchuldenlabNL en Deloitte een onderzoek zijn gestart naar de financiële gezondheid van medewerkers. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de mate en effecten van schulden bij werknemers. Ook worden de knelpunten en uitdagingen onderzocht die werkgevers ervaren in het aanpakken van financiële problemen onder personeel. Verder wordt gekeken naar de rol die werkgevers mogelijk kunnen spelen in de aanpak van financiële problemen onder werknemers.

Doe mee met het onderzoek

Om een goed totaalbeeld te kunnen krijgen, is het van belang dat werkgevers uit zoveel mogelijk bedrijven en sectoren deelnemen aan het onderzoek. Namens de 4 organisaties vragen we je daarom vriendelijk om dat ook te doen. Invullen kost je maximaal 10 minuten.

Via onderstaande link kun je de enquête (anoniem) invullen.

Naar de enquête